Erasmus Coordinator
27.06.2024

Kuzey Makedonya Tetova Üniversitesi ile Sağlık Bilimleri Fakültemiz Arasında Yeni İkili Anlaşma

Kuzey Makedonya Tetova Üniversitesi ile Sağlık Bilimleri Fakültemiz Arasında Yeni İkili Anlaşma

Tetova Üniversitesi (Univerzitet vo Tetovo) ile Sağlık Bilimleri Fakültemiz arasında ikili anlaşma yapılmıştır. Bu anlaşma, her iki üniversitenin de sağlık bilimleri alanında güçlü iş birlikleri geliştirmesine olanak tanıyacaktır.

Tetova Üniversitesi, 17 Aralık 1994 tarihinde Kuzey Makedonya'daki Arnavut aydınları tarafından kurulmuş olup, 13 fakülte, 65 program, 115 bölüm ve 3 araştırma merkezi ile eğitim ve araştırma faaliyetlerini sürdürmektedir. Üniversite, Bologna Anlaşması'nı uygulayarak ve Erasmus, DAAD, Tempus gibi uluslararası projelere katılarak akademik kalitesini artırmıştır. Tetova Üniversitesi, Kuzey Makedonya'nın tek Arnavutça eğitim veren devlet üniversitesidir ve eğitim, bilim ve kültür alanlarında büyük katkılar sağlamaktadır.

Anlaşmamızın, her iki üniversiteye de sağlık bilimleri alanında önemli katkılar sağlayacağına inanıyor ve tüm akademik topluluğumuzu bu iş birliğinden en iyi şekilde yararlanmaya davet ediyoruz.

---

New Bilateral Agreement between our Faculty of Health Sciences and Tetova University in North Macedonia

A bilateral agreement has been established between our Faculty of Health Sciences and Tetova University (Univerzitet vo Tetovo). This agreement will enable both universities to develop strong collaborations in the field of health sciences.

Tetova University, established on December 17, 1994, by Albanian intellectuals in North Macedonia, continues its educational and research activities with 13 faculties, 65 programs, 115 departments, and 3 research centers. The university has enhanced its academic quality by implementing the Bologna Agreement and participating in international projects such as Erasmus, DAAD, and Tempus. Tetova University is the only state university in North Macedonia that offers education in the Albanian language and makes significant contributions in the fields of education, science, and culture.

We believe that our agreement will bring significant benefits to both universities in the field of health sciences and invite our entire academic community to make the most of this collaboration.