Erasmus Coordinator
16.09.2024

Ereğli Ziraat Fakültesi, Yunanistan Thessaly Üniversitesi ile Yeni Bir İkili Anlaşmaya İmza Attı

Ereğli Ziraat Fakültesi, Yunanistan Thessaly Üniversitesi ile Yeni Bir İkili Anlaşmaya İmza Attı

Necmettin Erbakan Üniversitesi, uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda yeni bir adım daha attı. Yunanistan'ın önde gelen üniversitelerinden University of Thessaly (uth.gr) ile Ereğli Ziraat Fakültesi arasında öğrenci ve personel hareketliliğini kapsayan ikili anlaşma imzalandı. Bu iş birliği, her iki kurum arasında eğitim, araştırma ve kültürel etkileşimlerin güçlenmesine katkı sağlayacak.

1984 yılında kurulan University of Thessaly, ilk öğrencilerini 1988-1989 akademik yılında kabul etmiştir. Yunanistan’ın Volos kentinde yer alan üniversite, aynı zamanda Larissa, Lamia, Karditsa ve Trikala gibi Thessaly ve Orta Yunanistan bölgelerinde de kampüslere sahiptir. Üniversite 8 fakülte, 37 bölüm ve 71 yüksek lisans programı ile eğitim vermektedir. Üniversitede 36.622 lisans, 4.500 lisansüstü ve doktora öğrencisi öğrenim görmekte olup, 844 öğretim üyesi ve 427 idari personel tarafından desteklenmektedir. University of Thessaly, 2019 Shanghai Dünya Üniversiteleri Sıralaması’na göre dünya genelinde ilk 1000 üniversite arasında yer almaktadır. Üniversitenin misyonu, eğitim ve araştırma yoluyla bilgi üretmek, bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeyde kültürel ve ekonomik gelişime katkıda bulunmaktır. Yüksek kaliteli bilimsel araştırmaları teşvik eden University of Thessaly, eleştirel düşünce ve demokratik değerlere bağlılığı ön planda tutan bir öğrenme ortamı yaratmayı amaçlamaktadır.

Yeni anlaşma sayesinde, Ereğli Ziraat Fakültesi öğrencileri ve personeli, University of Thessaly'de öğrenim görme ve eğitim alma imkânı bulacak. Aynı şekilde, University of Thessaly öğrencileri ve akademik personeli de Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde hareketlilik programlarına katılabilecek.

 
---

The Ereğli Faculty of Agriculture Signs a New Bilateral Agreement with the University of Thessaly, Greece

Necmettin Erbakan University has taken another step toward its internationalization goals. A bilateral agreement covering student and staff mobility has been signed between the Ereğli Faculty of Agriculture and one of Greece’s leading universities, the University of Thessaly (uth.gr). This collaboration will contribute to strengthening educational, research, and cultural interactions between both institutions.

Founded in 1984, the University of Thessaly welcomed its first students in the 1988-1989 academic year. Based in the city of Volos, the university also has campuses in Thessaly and Central Greece, in cities such as Larissa, Lamia, Karditsa, and Trikala. The university consists of 8 schools, 37 departments, and offers 71 postgraduate programs. It currently hosts 36,622 undergraduate students and 4,500 postgraduate and doctoral candidates, supported by 844 faculty members and 427 administrative staff. According to the 2019 Shanghai Ranking of World Universities, the University of Thessaly is ranked among the top 1000 universities worldwide. The mission of the University of Thessaly is to promote knowledge through education and research and to contribute to cultural and economic development at the regional, national, and international levels. The university strives to create a learning environment that fosters critical thinking and commitment to democratic values while encouraging high-quality scientific research.

With this new agreement, students and staff from the Ereğli Faculty of Agriculture will have the opportunity to study and receive training at the University of Thessaly. Likewise, students and academic staff from the University of Thessaly will be able to participate in mobility programs at Necmettin Erbakan University.