FACULTY OF MEDICINE

Aday Öğrenci Soruları

Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi hakkında bilgi alabilir miyim?
Fakültemiz; Selçuk Üniversitesi bünyesinde 1982 – 1983 Eğitim Öğretim yılında Konya ilinin ilk Tıp Fakültesi olarak eğitime başladı.
27.12.2011 tarihinde Bakanlar Kurulu Kararı ile Konya Üniversitesi bünyesine bağlandı. (Konya Üniversitesi; 14.07.2010 tarihinde 6005 sayılı kanun ile kuruldu. Kuruluşu 21 Temmuz 2010 tarih ve 27648 sayılı Resmi Gazete’de yayınlandı.)
11.04.2012 tarihinde 28261 sayı ile Resmi Gazete’de yayınlanan 6287’nolu Kanunun 20. maddesinin yürürlüğe girmesiyle adı Necmettin Erbakan Üniversitesi olarak değiştirilen üniversitemizde varlığını sürdürmektedir.
Fakültemiz Bünyesinde Temel, Dahili ve Cerrahi Tıp Bilimleri olmak üzere toplam 3 bölüm bulunmaktadır.

Fakültenizde Öğretim Üyesi sayısı nedir?
2023-2024 eğitim-öğretim yılında;
135 Profesör, 83 Doçent, 40 Dr.Öğretim Üyesi  ile eğitim-öğrtim faaliyetleri yürütülmektedir.
 
Fakültenizin konumu ve ulaşım ile ilgili bilgi alabilir miyim?
Fakültemiz Necmettin Erbakan Üniversitesi Sağlık Yerleşkesi içinde bulunmaktadır.
Merkezi konumdan ötürü yerleşkeye kolaylıkla ulaşım sağlanabilmektedir.
Yerleşkeye yakın 1-25-73-97-98-108-109-114 numaralı otobüs hatları
Tıp Fakültesi minibüs hattı bulunmaktadır.

Fakültenizin yemekhane şartları ile ilgili bilgi alabilir miyim?
NEÜ akıllı öğrenci kartlarınıza tanımlanan yemek bakiyesi ile fakültelerimizde ve birimlerimizde yer alan yemekhanelerden yemek yiyebilirsiniz. . Detaylı bilgi için NEÜ Mobil uygulaması ve NEÜ Kampüs Kart sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Üniversitenize ait yurt var mıdır?
Üniversitemize ait yurt bulunmamakla birlikte Köyceğiz Yerleşkemizde (Kampüs) Kredi Yurtlar Kurumunun yurtları mevcuttur. Fakülte çevresinde özel yurtlar bulunmaktadır.
KYK Yurt Başvuruları Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü internet sayfasında yer alan açıklamalar doğrultusunda E-devlet üzerinden yapılmaktadır.
 
Fakülteniz Köyceğiz Yerleşkesindeki yurtlara ne kadar uzaklıkta?
Fakültemizin Köyceğiz Yerleşkemizdeki (Kampüs) Kredi Yurtlar Kurumunun yurtlarına uzaklığı yaklaşık 2,5 km’dir.
 
   Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi akredite oldu mu?
Fakültemiz; bu konuda ülkemizde yetkili tek kuruluş olan Tıp Eğitimi Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (TEPDAD) tarafından 2023-2024 eğitim-öğretim yılında yılında değerlendirilerek akredite edilmiştir
Başlangıç                               Bitiş
 01.01.2024                            30.06.2025
 
Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesinde hazırlık sınıfı var mı?
Fakültemizde hazırlık eğitimi yoktur.
 
Fakültemiz öğrencileri nerede eğitim görmektedir?
Fakültemiz öğrencileri eğitimlerinin ilk 3 yılını Üniversitemiz Sağlık Yerleşkesinde bulunan Morfoloji Binasındaki dersliklerde uygulamalı eğitimler ilgili anabilim dallarının laboratuarında, 4,5 ve 6.sınıf eğitimlerini Hastanemizde bulunan klinik dersliklerde ve kliniklere ait uygulama alanlarında (Poliklinik, Servis, Ameliyethane vs.) gerçekeştirilir.
 
Fakültenizde nasıl bir eğitim sistemi uygulanmaktadır?
Tıp Fakültemizin 1., 2. ve 3. yılı "preklinik entegre eğitim" sürecini oluşturmaktadır. Eğitim programımızın ilk 3 yılı dönem olarak adlandırılan evreler halinde, her bir dönem de kurullar halinde dilimlere ayrılmış ve kurullar sistematik şekilde sistem veya konu temelli olarak yapılandırılmıştır. Dönem IV ve Dönem V klinik stajlar şeklinde teorik ve uygulamalı eğitimleri içerir. Dönem VI klinik uygulama ve toplum sağlığına yönelik uygulamalara ağırlık verilen intern hekimlik dönemidir.
 
Fakültenizi kazanırsam nasıl kayıt yaptırabilirim?
Üniversiteye kayıt hakkı kazanan adaylar ilk kayıt işlemlerini e-Devlet kapısı üzerinden veya Üniversite tarafından sunulan online kayıt sistemi üzerinden yapar, her iki yöntemle yapılan kayıt asıl kayıttır. E-Devlet kapısı üzerinden veya Üniversite tarafından sunulan online kayıt sistemi üzerinden kayıt işlemini gerçekleştiremeyen adayların kayıtları; Üniversitenin internet sayfasında ilan edilen belgelerin asıllarının şahsen veya yasal temsilcisi tarafından Üniversiteye sunulması ve gerekli işlemlerin tamamlanması ile yapılır.
 
Katkı payını kimler öder?
Normal öğrenim süresini aşan öğrenciler, ikinci bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran öğrenciler, sağlık lisans tamamlama öğrencileri, mühendislik tamamlama öğrencileri, yabancı uyruklu öğrenciler, ikinci öğretim öğrencileri, tezli yüksek lisans ikinci öğretim öğrencileri, tezsiz yüksek lisans öğrencileri katkı payı/ öğrenim ücreti öder.
 
Derslere devam zorunluluğu var mı?
Öğrenci, derslere ve uygulamalara devam etmek zorundadır.