Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü
29.09.2021

Şehit Fikret Dinçer’in Adı Okul Kütüphanesinde Yaşatılacak

 
 

23 Eylül 2019 tarihinde Irak’ın kuzey bölgesinde şehit düşen Topçu Teğmen Fikret Dinçer’in adı, Meram Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul kütüphanesinde yaşatılacak.

Koordinatörlüğünü Üniversitemiz Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Arslan’ın yaptığı “Bir Maç Binlerce Kitap On Binlerce Öğrenci” projesi kapsamında 26 Ocak 2020 tarihinde Konya Büyükşehir Belediyesi Stadyumunda oynanan Konyaspor-Galatasaray maçında toplanan kitapların da bağışlandığı okul kütüphanesi, Meram Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde hizmet verecek.

Üniversitemiz Turizm Fakültesi Gastronomi Bölümünden mezun olan Şehit Topçu Teğmen Fikret Dinçer’in aile üyelerinin de yer aldığı kütüphanenin açılış törenine Konya Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Mızırak, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Konya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Murat Közoğlu, Proje Koordinatörü Üniversitemiz Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Arslan, akademisyenlerimiz ve protokol mensupları katıldı.



Törende konuşan Konya Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu, şehit Topçu Teğmen Fikret Dinçer’in isminin bu kütüphanede yaşatılacak olmasının önemine değinerek projede ve kütüphanenin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Mızırak ise, tüm şehitlerimize rahmet dileyerek başladığı konuşmasında, bir sosyal sorumluluk projesinin sonucu olan bu kütüphanenin açılmış olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, öğrencilerin şehitlerimizi asla unutmayacaklarını söyleyerek onların isimlerinin böyle değerli mekânlarda yaşatılmasının önemini vurguladı. Büyük, kütüphanenin oluşturulmasında emeği geçenlere de teşekkürlerini iletti.

Şehit Dinçer’in eşi Şerife Dinçer ve annesi Zübeyde Dinçer de, hem hüzünlü hem de mutlu bir gün yaşadıklarını belirterek Şehit Topçu Teğmen Fikret Dinçer’in isminin bir kütüphanede yaşayacak olmasından dolayı gurur ve mutluluk duyduklarını ifade etti.