Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü
02.12.2022

Üniversitemizde “İslam ve Çevre” Temalı Kısa Filmlerin Galası Yapıldı

 

Üniversitemiz Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesince hadislerden yola çıkılarak hazırlanan “İslam ve Çevre” konulu kısa filmlerin ilk gösterimi gerçekleştirildi.

Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Nezahat Keleşoğlu Kongre Merkezi’nde düzenlenen programda yönetmenliğini Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi öğrencisi Tuğba Akyol’un üstlendiği ‘Nihal’ ve ‘Sehim’ isimli kısa filmler izleyiciyle buluştu.



Sinema dünyasında Müslümanların eksikliğini hissettiği için böyle bir proje yapmak istediğini aktaran filmlerin yönetmeni Tuğba Akyol, “Müslüman bir genç olarak fikirlerimi nasıl yansıtabileceğimi düşünerek, hem medeniyetimizin hem de İslami motiflerin bir arada olacağı işler ortaya koymayı kendime hedef edindim” dedi.



Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Prof. Dr. Fikret Karapınar ise, “İslam’ın özünü ve hakikatini yok etmeden, mesajını, günümüz teknolojilerinin sunduğu imkanlardan da faydalanarak güncel bir bakış açısıyla takdim etmek, yani günümüz kuşağının anlayabileceği tarza yorumlayarak gündeme getirmek zorunlu hale gelmiştir. Bizler, bu kısa filmlerle Hz. Peygamber’in toplum ve çevre gibi güncel konulara yaklaşımını gözler önüne sermek istedik” diye konuştu.



Kurumsal iş birliği ve hizmet çeşitliliğini arttırmak adına çalışmalar yürüttüklerini belirten Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, “Dinimizdeki emirleri, ayetleri, hadisleri, İslam’ın, dinin ve vahyin güzelliğini insanlarımıza farklı bir tarzda sunabilme gayretiyle böyle bir çalışma ortaya çıktı. Bu çalışmayı desteklemekten dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Böylesine güzel bir çalışmada emeği geçen herkese can-ı gönülden teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, ilahiyatçıların sorun çözen insanlar olduğunun altını çizerek şunları söyledi: “Dinin hayatın her alanına nüfuz ettiği gibi, ilahiyatçı da hayatın her alanında var olmalıdır. İlahiyatçı gençlerin sorumluluğu sadece kendileriyle sınırlı değil. İlahiyatçı, tüm toplumun hatta dünyanın meşakkati ve sıkıntısını, Afrika’nın bir köşesinde zulme uğrayan mazlumların ahını duymak zorundadır.”



Değişen hayat koşullarına ayak uydurmanın gerekliliğini vurgulayan Rektör Zorlu, “Artık insanlara 10 dakikalık filmle yıllarca anlatamadığınızı anlatabileceğimiz bir noktaya geldi dünya. Film, dizi gibi birçok alandaki platformları, sinemayı, televizyonu şikayet ediyoruz. Peki bizim şikayet ettiklerimize karşı ürettiğimiz kaliteli içerikler nerede? Kim yapacak bunları? Bizler önünü açacağız, ilahiyatçılar, gençlerimiz bunları yapacak. Biz her türlü desteği vermeye hazırız. Bu kıymetli projede emeği geçenleri ve destekleyenleri tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından gösterime sunulan kısa filmler izleyicilerden tam not aldı.

Program, set ekibinde görev alanlar ile oyunculara plaket takdim edilmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.