Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü
16.02.2023

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Depremzedelere Destek Oluyor


Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesinde, depremden etkilenerek Konya’ya gelen vatandaşların randevu almalarına gerek kalmadan muayene ve tedavileri yapılıyor. Hastanemizde tedavi gören depremzedelere psikolojik destek de sağlanırken giyim, ayakkabı gibi çeşitli ihtiyaçları da kurulan butik aracılığıyla karşılanıyor.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci, depremden etkilenen vatandaşlarımıza hızlı ve etkin sağlık hizmeti sağlayabilmek adına Afet ve Travma Polikliniğinde randevusuz olarak verilen hizmetin işleyişi hakkında bilgiler verdi.


Depremzedelere Randevusuz Psikiyatri Desteği
Deprem bölgesinde yaşayan, depremden etkilenen vatandaşlara hızlı ve etkin psikiyatrik destek sağlayabilmek adına Afet ve Travma Polikliniği'nde randevusuz olarak hizmet verildiğini belirten Başhekim Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci, “Depremden sonra öngördüğümüz şekilde acil servisimize depremzede vatandaşlarımız gelmeye başladı ve sayılar giderek arttı. Hal böyle olunca Afet ve Travma Polikliniğini açma kararı alarak tek çatı altında, Aile Hekimliği bünyesinde bu bölümü kurduk. Akabinde depremzede hastalarımızın psikolojik açıdan da tedavi ve rehabilitasyona ihtiyaçları olduğunu düşünerek çocuk psikiyatri ve erişkin psikiyatri adı altında iki tane afet bölümü açtık. Sadece depremzedelerin başvuru yapabildiği, depremden etkilenen vatandaşlarımızın psikolojilerini daha iyiye götürülebilmeyi amaçlayan bu polikliniğimizde hastalarımızı randevusuz şekilde kabul ediyoruz” diye konuştu.



“Yatışı Gerçekleşmiş 70 Civarında Hasta Var”
Afet ve Travma Polikliniğinde depremden etkilenmiş her yaştan hastaya müdahale edildiğini ve tedavilerinin yapıldığını aktaran Başhekim Küçükkendirci, “Bu polikliniklerimizi birkaç ay aktif halde tutmaya devam edeceğiz. Hastanemizde yatışı gerçekleşmiş olan 70 civarında hastamız var. Bir kısmının yoğun bakımda bir kısmının ise servislerimizde tedavilerine devam ediliyor. Ekip olarak, psikiyatrist ve psikolog uzman arkadaşlarımızla birlikte hastalarımızı ziyaret ediyor, moral ve motivasyonlarını yüksek tutmaları, afet psikolojisinden kurtulabilmeleri için çaba sarf ediyoruz” açıklamalarında bulundu.



“Hastanemiz İvedi Şekilde Hatay’a Destek Oldu”
Kendirci sözlerine şu şekilde devam etti: "Depremden sonra Hatay Mustafa Kemal Üniversite Hastanesi ile irtibata geçtik ve Tıbbi malzemelerin temini konusunda sıkıntı yaşadıklarını söylediler. Tıp Fakültesi Hastanesi olarak ihtiyaçları olan tıbbi malzemeleri tedarik ederek Hatay Mustafa Kemal Üniversite Hastanesine teslim ettik. Bunun yanı sıra Hatay Kırıkhan Devlet Hastanesine de malzeme desteğinde bulunduk. Ayrıca, deprem bölgesine giderek sağlık çalışmalarına destek veren başhekim yardımcılarımız, AFAD’da ve arama kurtarmada görevlendirilmiş 10 civarı personelimiz var. Teknik ekibimizden 10 personelimizi de Hatay Mustafa Kemal Üniversite Hastanesinde bilgi sistem altyapısı ve teknik konulara yardımcı olmaları için görevlendirdik.” 

“Depremzedeler İçin Butik Kuruldu”
Depremzede vatandaşlar için hastane içerisinde butik kurularak giyim ihtiyaçlarının karşılandığını kaydeden Küçükkendirci, “Giyim konusunda çocuk ve erişkin bütün hastalarımızın eksiklerini buradan karşıladık. Bu butiği oluştururken hastanemizin personeli ve Meram Kaymakamlığımız maddi destek sağladı. NEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi olarak depremzede vatandaşlarımıza sağlık ve giyim ihtiyaçları konusunda yardımcı olmaya devam edeceğiz” dedi. 

Konya’nın Sesi Gazetesine ve Gizem Başar’a teşekkür ederiz.