Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü
26.09.2023

STEM’in İlk Yurt Dışı Toplantısı Gerçekleştirildi

 

Üniversitemiz koordinatörlüğünde yürütülen ‘Innovative Model of Learning STEM in Secondary Schools’ başlıklı Avrupa Birliği projesinin ilk yurt dışı toplantısı Almanya’nın Paderborn şehrinde düzenlendi.
 
Erasmus+ Okul Eğitiminde İşbirliği Ortaklıkları (KA220-SCH) kapsamında Üniverstemiz koordinatörlüğünde yürütülen ‘Innovative Model of Learning STEM in Secondary Schools’ projesinin ilk yurt dışı toplantısı Almanya’nın Paderborn şehrinde gerçekleştirildi.

Paderborn Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, Üniversitemiz Uygulamalı Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mustafa Kocaoğlu, Doç. Dr. Şemseddin Gündüz, Doç. Dr. Yakup Yılmaz ve Öğr. Gör. Dr. Hayriye Ulaş Taraf katıldı. Toplantıda Paderborn Üniversitesi ile Üniversitemiz arasında gerçekleştirilecek ikili işbirlikleri üzerine istişarelerde de bulunuldu.

STEM Nedir?

STEM; Bilim (Science), teknoloji (Technology), mühendislik (Engineering) ve matematikten (Mathematics) oluşan, dört disiplini bütünleştiren bir öğrenme, uygulama ve geliştirme yaklaşımıdır. STEM, bu dört disiplini bir araya getiren ve problemleri çözmek için gerçek dünyadan öğretim yöntemleri sunan ve disiplinler arası programa entegre eden bir öğretim felsefesidir. Öğrencileri bu alanlardan herhangi birinde eğitmek yerine, STEM eğitimi, öğrencilerin bir kariyere sahip olmaları ve gerçek dünya uygulamalarını göz önünde bulundurmaları ve daha donanımlı olmaları için bu dört disiplini uygulamalı bir yaklaşımla birleştirir. STEM Eğitimi, sınıfta proje tabanlı öğrenmeye odaklanır. Gerçek zamanlı uygulamalar ve öğrenme deneyimleri sunar. Öğrenciler, STEM’ in çeşitli alanlarını, sınıf içinde ve çevrelerindeki dünya arasında bir bağlantı kurmalarına yardımcı olacak şekilde uygularlar.