Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü
05.07.2021

METKO 2021'de "Tıpta İnovasyon" Konuşulacak

 

Tıp Fakültesi öğrencilerinin düzenlediği METKO 2021 2. Ulusal Tıp Fakültesi Öğrenci Kongresi, tıp biliminin geleceğine ayna tutacak. Tıp ile mühendisliğin birlikte ele alınacağı kongrenin konusu “Tıpta İnovasyon”.

Konya’nın en köklü tıp fakültelerinden biri olan Tıp Fakültesi, tıp, teknoloji ve dijitalleşme konularının ele alındığı bir kongreye ev sahipliği yapacak.

Tıbbın uygulamalarının yanı sıra akademik eğitimlere de ağırlık verilen fakültede, 9-10 Temmuz 2021 tarihlerinde “Tıpta İnovasyon” konulu METKO 2021 2. Ulusal Tıp Fakültesi Öğrenci Kongresi düzenlenecek.

Tıp fakültesi öğrencileri tarafından düzenlenen kongre ile her geçen gün teknolojiyle ilişkisi daha çok artan tıbbın geleceğine ışık tutulacak.

"Tıp Biliminin Mühendislikle İlişkisi Artacak"

“Dünya Patolojisinde En Etkin 100 İsim” arasında yer alan tek Türk bilim insanı Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pembe Oltulu, Haber 7’ye yaptığı açıklamada, önümüzdeki yıllarda tıp biliminin mühendislikle ilişkisinin daha da artacağına değindi.

Bu iki alanın birleşimiyle geleceğin şekilleneceğini, kongreye katılımın tıpçıların yanı sıra mühendislik, teknoloji ve dijitalleşmeyle ilgilenen herkes açısından önemli olduğunu belirtti.

Kongreyi Genel Tıp Kongrelerinden Farklı Kılan Unsur 

METKO 2021’e ilişkin detayları, Tıp Fakültesi 6. sınıf öğrencisi Intern Doktor Ayşenur Gezer ve kongre kurulunu oluşturan diğer öğrencilerden dinledik. “Tıpta İnovasyon” konulu kongrenin amacına şu sözlerle dikkat çektiler:

“Katılımcılarımızı tıptaki güncel gelişmelerden haberdar etmek ve katılımcılarımıza yenilikçi bir bakış açısı kazandırmak ana hedefimiz. Tıp; gelişen dünyada mühendislik, fen bilimleri ve birçok alanın katkısıyla ilerlemektedir. Biz de bunun farkında olarak ülkemizin gençlerinin tek bir platform üzerinden bir araya gelebileceği bir kongre hazırlamak istedik. Böylece Türkiye’de ve Dünya’da yenilikçi fikirleriyle gündem olmuş hocalarımızla ve yeni çalışmalarını sunacak öğrenci arkadaşlarımızla bir araya gelip birbirimizle iletişim halinde olabileceğiz. Dijitalleşen ve globalleşen dünyada farklı bölümlerin bir araya gelerek fikir alışverişi yapabilmesi çok önemli ve bizim kongremizi genel tıp kongrelerinden farklı kılan ve öne çıkaran özellik de bu.”



“İşlem Süresini Kısaltıyor, Başarı Oranını Arttırıyor”

Teknolojinin tıbbi tedaviler açısından gelecekteki öneminin daha da artacağına dikkat çeken kongre kurulu, bu anlamda Türkiye’nin de bu gelişmelerin bir parçası haline gelmesini hedefliyor:

“Teknoloji şu an tahmin edilenden de çok her alana girmiş durumda. Yapay zekâ sitemleri o kadar ilerledi ki çok da uzak olmayan bir gelecekte doktorların sağ kolu olacak bu yeni sistemler. Cerrahi işlemlerde görüldüğü üzere teknolojik gelişmeler işlem süresini oldukça kısaltıyor, başarı oranını artıyor, komplikasyon oranını azaltıyor. Cerrahi işlemlerden tutun gen tedavilerine teknoloji tıbbın her alanında vazgeçilmez hale gelmiş durumda. Kongremize katılacak olan hocalarımız da bunlara özenle değinecek çünkü hedefimiz Türkiye’nin gençlerinin bu gelişen dünyanın farkında olmasının yanı sıra bu gelişimlerin önemli bir parçası haline gelmesi.”

Kongre, son yıllarda tıp bilimi ve mühendislik bilimlerinin ortak bir paydada buluştuğu biyoteknoloji, biyomedikal gibi alanlardaki bilgi paylaşımı ile de dikkat çekiyor.

METKO 2021, gama knife, konfokal mikroskobi, yazılım uygulamaları ile geliştirilen tıbbi uygulamalar ile inovatif düşüncenin ön plana çıkmasını ve bu minvalde her bir katılımcıya da farklı şekilde düşünme ve araştırma güdüsü kazandırmayı amaçlıyor.

Tıp Dünyasının Önemli İsimleri Bilgilerini Paylaşacak

Kongrede sunumu yapılacak olan konular, inovatif dünyada yer almak isteyen kişiler için oldukça önemli.

Veri analitiği ve yapay zekâ, robotik cerrahi, inovatif düşünme ve ürün geliştirme, tıpta fütürizm, mikro cerrahi, sanal gerçeklik uygulamaları gibi tıpta geleceği ifade eden daha birçok konuya bu kongrede değinilecek.

Kongrede tıp dünyasına yaptıkları katkılarla adından söz ettiren pek çok önemli isim de bulunuyor.

Kompozit doku nakilleriyle tanınan Prof. Dr. Ömer Özkan; yaptığı çalışmalarla TÜBİTAK-Bilim ve TUSEB Aziz Sancar Bilim Ödüllerine layık görülmüş Prof. Dr. Ertuğrul Kılıç; beyin cerrahisi alanında Gamma Knife Işın cerrahisi yöntemiyle ameliyatsız tedavide Türkiye’de öncü isim olmuş Prof. Dr. Türker Kılıç; geliştirdiği bilişim-yazılım çalışmalarıyla tıp ve mühendislik arasında bir köprü kuran Dr. Öğr. Üyesi Levent Korkmaz; ABD’den kongreye canlı bağlantı ile katılacak olan konfokal mikroskopi ile ilgili yaptığı önemli çalışmalarla bilinen Dr. Banu Farabi ve daha pek çok değerli bilim insanı, bilgi birikimlerini paylaşmak üzere kongrede yer alıyor.

Online düzenlenecek kongrenin detaylarına linkten ulaşabilirsiniz: 

https://www.erbakan.edu.tr/tip-fakultesi/sayfa/11157/metko-2021

HABER7'ye teşekkür ederiz.