Bilimsel Yayınlar Koordinatörlüğü
16.02.2021

TÜBİTAK ULAKBİM’den Tüm Üniversite Araştırmacılarına Kaynaklar

TÜBİTAK ULAKBİM, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla Türkiye’deki tüm üniversitelere onbinlerce dergi, binlerce e-kitap ve daha birçok kaynak türü içeren veri tabanları sağlamaktadır. Webinara katılın hem erişebileceğiniz içeriğe hem nasıl erişebileceğinize hem de pratik özelliklere dair bilgi edinin.
  • EBSCO’nun 26 adet veri tabanına erişim
  • Dünyanın önde gelen yayıncılarından derlenmiş 20,100’den fazla tam metin dergiyi ve binlerce farklı doküman türünü (e-kitaplar, konferans bildirileri, SWOT analizleri ve raporlar) kapsayan içerik
  • Tüm disiplinlerde en önemli alan ve atıf indekslerinde yer alan dergilerin tam metinleri.
    • ATLA Religion Database®, ERIC®, Historical Abstracts™, MLA International Bibliography, APA PsycInfo®, Social Sciences Citation Index (SSCI), Scopus
    • AGRICOLA™, Biological Abstracts®, CAB Abstracts®, Chemical Abstracts, E.I. Compendex, GeoRef, Inspec®, Science Citation Index (SCI), Scopus
  • Erişim tarihi 1800’lerin sonuna kadar uzanan dergiler
  • Pratik özellikler: Kaynak tarama, kişisel klasör kullanımı, arama ve dergi hatırlatmaları oluşturma, otomatik olarak kaynakça oluşturma vs.

Tarih ve Saat :
16.02.2021 / 10:30

Kayıt linki için tıklayınız.