Bilimsel Yayınlar Koordinatörlüğü
07.03.2024

2024 Yılına İlişkin İlk Dergi Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Üniversitemiz ve NEU PRESS bünyesinde bulunan dergilerin yönetimini üstlenen Koordinatörlüğümüz, 2024 yılına ilişkin ilk değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi. Bilimsel Yayınlar Koordinatörlüğü tarafından yönetilen toplantıya, Koordinatör Dr. Öğr. Üyesi Fatih Kaleci başkanlık etti.

Toplantıda, 2023 yılında 22 olan dergi sayısının, yeni eklenen 2 dergi ile birlikte 24'e ulaştığı belirtildi. Dergi editörlerimiz ve yayın kurulunun katılım gösterdiği toplantıda Bilimsel Yayınlar Koordinatörlüğü ve birimlerinin (Etik Kurul, Çeviri, İstatistik ve Veri Analizi, Yayınevi) kısa tanıtımlarının yanı sıra, 2023 yılındaki çalışmalar ve gelişmeler aktarılarak dergilere yönelik gündem maddeleri ele alındı.



Toplantı boyunca, dergilerin mevcut durumu, gelişimi ve hedefleri detaylı bir şekilde tartışıldı. Dergilere sağlanan desteklerle birlikte, 2024 yılında planlanan index süreçleri, marka ve patent süreçleri, dergi standartlarının benimsenmesi ve geliştirilmesi konuları detaylı bir şekilde ele alındı. NEU PRESS bünyesindeki dergilerin ileriye dönük stratejik adımlarının belirlendiği toplantı, başarılı bir işbirliği ve koordinasyon örneği sergiledi.