Ereğli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
24.06.2024

15 Temmuz Etkinlikleri

Meslek Yüksekokulumuzda 15 Temmuz etkinlikleri gerçekleştirildi. Okulumuzun öğretim görevlileri eşliğinde, idari personel ve öğrencilerimizin katılımıyla şehitlerimize ithafen 1 dakikalık saygı duruşu ve devamında okunan İstiklal Marşı ile başlayan anma programında 15 Temmuz gecesine dair yaşanan olaylar fotoğraflarla gösterildi. Anma Töreni sonrası Şehit Ömer Halisdemir Sancak Koşusu yapıldı. Koşu Ereğli yerleşkesindeki Eğitim Fakültesinden başlayarak Veteriner Fakültesinde sonlandı. Sancak koşusuna katılan her bir katılımcıya Türk Bayrağımız hediye edildi. Sancak koşusu sonrasında Meslek Yüksekokulumuzun öğretim görevlileri, bünyesindeki idari personel ve öğrencilerimizin katılımıyla birlikte Veteriner Fakültesinin toplantı salonunda 15 Temmuz gecesi kahramanlıklarının anlatıldığı Börü (2018) adlı film gösterimi gerçekleştirildi. Sonrasında ikramlar sunularak program sona erdi.
15 Temmuz, Türkiye'nin demokrasi tarihinde önemli bir dönüm noktasıdır. Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak tanımlanan bu gün Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde gösterdiği olağanüstü direnişini ve iradesini temsil eder. Türk halkının demokrasiye olan inancını ve kararlılığını vurgular. 15 Temmuz gecesi canlarını ortaya koyarak büyük direniş gösteren gazilerimize şükranlarımızı sunuyor, şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.