Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı

Hakkımızda

GÖĞÜS HASTALIKLARI ANABİLİM DALI
Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı 1983 yılında kurulmuştur. Anabilim dalı kadrosunda halen 6 öğretim üyesi bulunmaktadır. Kliniğimiz bünyesinde 46 yataklı servis, 16 yataklı yoğun bakım ünitesi, 3 yataklı uyku ünitesi, girişimsel pulmonoloji ünitesi, solunum fonksiyon testleri laboratuvarı, pulmoner rehabilitasyon ünitesi ve interstisyel akciğer hastalıkları ünitesi bulunmaktadır.  Ayrıca, tüm akciğer hastalıkları ile ilgili poliklinik hizmeti
verilmektedir.
SOLUNUM YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ
2005 yılında hizmet vermeye başlayan ve 3. basamak düzeyinde olan yoğun bakım ünitesi bölgesinde referans yoğun bakım konumundadır.

SOLUNUM FONKSİYON TESTLERİ LABORATUVARI
Solunum fonksiyon testleri solunum sistemi hastalıklarının ayırıcı tanısında kullanılmaktadır. Laboratuvarımızda solunum fonksiyon testleri uluslararası standartlara uygun şekilde yapılmaktadır.

GİRİŞİMSEL PULMONOLOJİ
Güvenilir ve yapılması nispeten kolay olan fiberoptik bronkoskopi akciğer kanseri tanı ve evrelemesinde, şüpheli akciğer enfeksiyonlarının tanısında ve diffüz interstisyel akciğer hastalıklarının incelenmesinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Büyüyen mediastinal lenf bezlerinde,uygun durumlarda, genel anestezi ve ameliyat gerektirmeden biyopsi olanağı sağlayan endobronşiyal ultrasonografi (EBUS) kliniğimizde 2015 yılından itibaren kullanılmaya başlanmıştır.

UYKU LABORATUVARI
Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı içerisinde uykuda solunum bozukluklarının tanı ve tedavisi için kurulmuş olan uyku laboratuvarımız uykuda horlama, nefes durması, gündüz aşırı uyku hali şikâyeti olan hastalara hizmet vermektedir.

PULMONER REHABİLİTASYON ÜNİTESİ
Ünite, kronik akciğer hastalıklarında görülen nefes darlığı ve hareket kabiliyetinde azalmaya bağlı olarak gelişen hareketsizliği azaltmak ve hastaları normal hayata kazandırmak için 2015 yılında kurulmuştur.

İNTERSTİSYEL AKCİĞER HASTALIKLARI ÜNİTESİ
Bu ünitemizde,idiyopatik pulmoner fibrozis gibi interstisyel akciğer hastalıklarının tanı, tedavi ve takibi yapılmaktadır.