Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi
12.04.2021

Gözetimli Sınav Duyurusu

Yükseköğretim Kurulu'nun 22.05.2020 tarih ve 104.01.02.04-31978 sayılı yazısı ile bildirilen ölçme ve değerlendirme uygulamaları için gerekli asgari standartlar ve yine Yükseköğretim Kurulu'nun 20.11.2020 tarih ve 104.01.02.04-E.74855 sayılı yazısında geçen sınav güvenliği tedbirleri uyarınca 2020-2021 Bahar döneminde Üniversitemiz UZEM sistemi üzerindeki çevrimiçi sınavlar gözetimli olarak yapılacaktır.

Öğrencilerimizin sınavlara web kamerası çalışan bir cihaz ile katılmaları, sınav öncesinde sistem tarafından talep edilen izinleri vermeleri ve sınav esnasında öğrencinin yüzünü net bir şekilde gösteren kamera görüntüsünün açık olması gerekmektedir. Aksi takdirde ilgili öğrencinin çevrimiçi sınavı başlamayacak ve öğrenci sınava giremeyecektir.

Kamera görüntüleri 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa uygun şekilde gerekli güvenlik tedbirlerine riayet edilerek sınavların kontrol ve denetimi amacıyla ilgili Kanun ve Yönetmelik hükümleri kapsamında gerekli görülecek süreyle incelenmek üzere saklanacak olup bu sürenin sonunda imha edilecektir. Sınav esnasındaki dijital hareketlilik sınavı gerçekleştiren öğretim elemanı tarafından anlık olarak veya sonradan takip edilebilecek, şüpheli herhangi bir durum görülmesi hâlinde bu verilere dayanarak Üniversitemiz tarafından Yükseköğretim Öğrenci Disiplin Yönetmeliğine göre işlem yapılacaktır.

Çevrimiçi sınavlardan önce öğrencilerin kamerası çalışan bir cihaz (bilgisayar, tablet, cep telefonu) ile sınava hazır bulunmaları gerekmektedir. Sınavlar öncesinde UZEM tarafından organize edilecek bir deneme sınavı ve öğrencilerin cihazlarını sınavlardan bağımsız olarak test edebilecekleri arayüz ayrıca duyurulacaktır.