Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi
26.04.2022

İran’ın Tanınmış Fars Edebiyatı Uzmanlarından Dr. Sogol Meşâyıhî, Fakültemizi Ziyaret Etti

İran’ın tanınmış Fars Edebiyatı uzmanlarından Dr. Sogol Meşâyıhî, 22 Nisan Cuma günü Fakültemizi ziyaret etti. Tahran’daki Azad Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan Dr. Meşâyıhî Hz. Mevlânâ’nın Mesnevî’si ve Hâfız Sa‘dî Şîrâzî’nin Dîvân’ı üzerine araştırmaları, şerh çalışmaları, konferansları, online dersleri ve televizyon programları ile ülkesinde tanınmış bir edebiyatçı, şair ve ilim insanı. Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Fikret Karapınar’ı makamında ziyaret eden Dr. Meşâyıhî görüşme sırasında, İran ve Türkiye halkının iki Müslüman kardeş halk olduğunu, başta Hz. Mevlânâ olmak üzere iki halkın paylaştığı ortak dinî, tarihî ve kültürel değerler olduğunu, bu münasebetin günümüzde ilim ve kültür alanında daha da derinleştirilmesi için elinden geleni yapmaya hazır olduğunu ifade etti. Konya’yı bir ay sonra tekrar ziyaret edeceğini, fırsat sunulursa Fakülte öğrencilerine Mesnevî hakkında bir konuşma yapmaktan onur duyacağını dile getirdi. Görüşme esnasında Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Fikret Karapınar, ziyareti için Dr. Meşâyıhî’ye teşekkür etti. Fakülte’mizin kuruluş tarihi, bölümleri ve anabilim dalları, öğretim elemanı ve öğrenci sayısı, fizikî kapasitesi hakkında kısa bir bilgi verdi. Mesnevî hakkında yapacağı konuşmaya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyacaklarını dile getirdi. Görüşmede Fakültemizden bazı öğretim üyeleri de hazır bulundu.