Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi
17.10.2023

Fakültemizde Akçap Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Öğrencilerimizin akademik gelişimlerine katkı sağlamak üzere planladığımız Akademik Çalışma Programı’nın (AKÇAP) tanıtımı Dekanımız Prof. Dr. Kamil GÜNEŞ başkanlığında programı yürüten hocalarımız tarafından yapıldı. 13 Ekim 2023 Cuma günü saat 10.00’da Fakültemiz Nezahat Keleşoğlu Konferans Salonu’nda yapılan toplantıda AKÇAP’ın hedefleri, işleyiş ilkeleri ve içeriği hakkında bilgiler verildi.

Arapça seviye tespit sınavından belli bir puanı alan öğrencilere YDS/YÖKDİL’den minimum doçentlik dil puanını alabilmeleri için gerekli kursların düzenleneceği belirtildi. Program kapsamında hafız öğrencilere yönelik özel derslerin yapılacağı, bu bağlamda kısa Arapça bir tefsirin okunacağı ve hadis ezberi yapılacağı üzerinde duruldu. Yıl boyunca en az yirmi kitabın okunup tahlil edileceği ve bunun yanı sıra daha fazla kitap okuyanlara çeşitli ödüllerin verileceği vurgulandı.

AKÇAP yürütme kurulu hocalarımızın programa ilişkin açıklamalarından sonra öğrencilerin duygu, düşünce ve teklifleri alındı. Program öğrenciler tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı. Öğrencilerin sabırsızlıkla programın başlamasını bekledikleri gözlendi. Dekanımız tarafından programın 20 Ekim 2023 Cuma günü saat 09.00’da başlayacağı belirtildi.