Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi
22.05.2024

Fakültemizde II. İslam Hukuku Lisansüstü Öğrenci Sempozyumu Gerçekleştirildi

Fakültemiz İslam Hukuku Anabilim Dalınca bu yıl ikincisi düzenlenen İslam Hukuku Lisansüstü Öğrenci Sempozyumu 16-17 Mayıs 2024 tarihlerinde Nezahat Keleşoğlu Konferans Salonunda altı oturum halinde icra edildi. Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Kamil Güneş’in yaptığı açılış konuşmasının ardından Sempozyum Düzenleme Kurulu adına Doç. Dr. Huzeyfe Çeker selamlama konuşması gerçekleştirdi.
Sempozyumun açılış konferansı, Fakültemiz mezunlarından Diyanet İşleri Başkan Vekilliği ve Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulunmuş olan Dr. Ekrem KELEŞ tarafından verildi. KELEŞ konuşmasında ilim yolundaki genç akademisyenlere tecrübeleri ışığında tavsiyelerde bulundu.
Akabinde yüksek lisans veya doktora öğrencisi ve yeni mezunlarından oluşan 23 tebliğcinin sunumlarını yaptığı oturumlara geçildi. Fıkıh usulü, ifta, mali muamelat, aile hukuku, fıkıh tarihi ve fıkıh edebiyatı başlıklı oturumlarda genç akademisyenler lisansüstü çalışmalarında elde ettiği bulguları dinleyicilerle paylaştı. Fakültemizde yürütülmekte olan AKÇAP programı lisans öğrencileri de Cuma günkü IV. oturumuna katılarak, lisansüstü eğitime dair tecrübelerden istifade ettiler.
II. İslam Hukuku Lisansüstü Öğrenci Sempozyumu, Prof. Dr. Ahmet YAMAN’ın değerlendirme oturumu ile sona erdi. YAMAN, fukahaya dua niyazıyla başladığı değerlendirmesinde öğrenci sempozyumlarının öneminden bahsederek sunumlar esnasında dikkatini çeken hususlarda genç araştırmacılara hatırlatmalarda bulundu.
Kapanışta, geleneksek hale geldiği belirtilen sempozyumun üçüncüsünün 2025 yılı Mayıs ayı içerisinde düzenlenmesinin planlandığı ifade edildi. Gelecek yıl katılmak isteyen lisansüstü öğrencilerin hazırlıklarına şimdiden başlaması temennisinde bulunularak katılımcılara teşekkür edildi.