İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü
29.03.2017

Kitap Sanatları Sergisi (Konya Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi)

53.Kütüphane Haftası Etkinlikleri kapsamında Konya BölgeYazma Eserler Kütüphanesi tarafından "KİTAP SANATLARI SERGİSİ" düzenlendi. 

53.Kütüphane Haftası münasebetiyle Konya Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi binasında, kurum Müdürü Bekir ŞAHİN'in organizatörlüğünde düzenlenen "Kitap Sanatları Sergisi", 28 Mart 2017 Salı günü saat 11.00'de açıldı.

Hat, Tezhip, Minyatür, Cild, Ebrû ve Kalemişi gibi sanatlara dair örneklerin bulunduğu serginin açılışında Prof. Dr. Saim SAKAOĞLU, Yrd. Doç. Dr. Hüseyin ÖKSÜZ, Türkiye Yazarlar Birliği Onursal Başkanı Mehmet Doğan,  Fakülte Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Hayri ERTEN, Doç. Dr. Melek HİDAYETOĞLU, Doç. Dr. Zuhal TÜRKTAŞ, Yrd. Doç. Dr. Ali Fuat BAYSAL gibi kıymetli hocalarımız da bulundu.

Sergide fakültemiz İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü Türk-İslam Sanatları Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyemiz Merhum Prof. Dr. Ahmet Sâim ARITAN'ın Cild ve Ebrû eserleri ve sanat malzemeleri, Araştırma Görevlimiz  Fatma Şeyma BOYDAK'ın tezhip eserleri de sergilendi. Bu sergi vesilesiyle Merhum Ahmet Sâim Arıtan hocamız,  sanat eserleri ve sanat malzemeleri hakkında  Arş. Gör. F.Şeyma Boydak'ın  yaptığı sunum ile de bir kez daha yâd edilmiş oldu.

*Sergi 3 Nisan 2017 tarihine kadar ziyarete açıktır. 

 

    

  
Merhum Prof. Dr. Ahmet Sâim Arıtan hocamıza ait ebrûlar ve ebrû malzemeleri


Merhum Prof. Dr. Ahmet Sâim Arıtan hocamıza ait cildler ve cild kalıpları