Koronavirüs Komitesi
25.04.2020

YÖK'ün Hemşirelik Uygulamaları Hakkındaki Duyurusu

COVID 19 Salgını dolayısıyla yükseköğretim kurumlarında 2019-2020 eğitim ve öğretim yılı Bahar Dönemi, Yükseköğretim Kurulu kararı ile sonlandırılmış olup ancak teorik derslerle birlikte uygulamalı bazı derslerin teorik kısımlarının uzaktan öğretim yoluyla yürütülebileceği, yaz öğretiminde de telafi eğitimlerinin yapılabileceği yükseköğretim kurumlarına bildirilmiştir. Yükseköğretim kurumlarımızdaki Hemşirelik programlarındaki öğrencilerimiz de yaklaşık 5-6 hafta arasında hastanelerde uygulamalı eğitime devam etmişlerdir. 9 Nisan 2020 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında; Hemşirelik programlarında mezun aşamasında olan öğrencilerin, yaşanan güçlükler nedeniyle, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılı bahar dönemiyle sınırlı kalmak kaydıyla, staj/uygulama eğitimlerini; sağlık birimlerinde koruyucu önlemler alınarak yapabilecekleri gibi uzaktan öğretim yoluyla, simülasyon eğitimi, proje, vaka analizi vb faaliyetlerle de tamamlayabilmeleri hususunun yükseköğretim kurumlarının ilgili kurulları tarafından değerlendirilerek karara bağlanması uygun görülmüştür.

Döküman