Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü

Hakkımızda

Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü 18.12.2012 tarihinde kurulmuş olup 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılında Fen Fakültesi bünyesinde lisans düzeyinde ve Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Matematik Ana Bilim Dalı olarak lisansüstü düzeyde eğitim vermeye başlamıştır.
Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü;
  • Analiz ve Fonksiyonlar Teorisi,
  • Bilgisayar Bilimleri,
  • Cebir ve Sayılar Teorisi,
  • Geometri,
  • Topoloji,
  • Uygulamalı Matematik
olmak üzere altı anabilim dalından oluşmaktadır.
Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü, güçlü bir alt yapı ile donanmış, uluslararası düzeyde araştırmalar yapabilecek, matematiksel düşünmeyi özümsemiş ve aldığı bilgisayar eğitimi ile gerek bilim gerekse toplum ve iş yaşamında saygın yerler edinebilecek, çok yönlü düşünebilen, yaratıcı, seçkin, daima gelişime ve değişime açık bireyler yetiştirmeyi hedefler.
Müfredatının %70'i Matematik derslerinden oluşan Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümünün amacı, çağın gereksinimleri dikkate alınarak geliştirilen akademik programındaki zorunlu dersler ile temel matematik ve bilgisayar bilgisini geliştirmeyi, geniş bir yelpazeye sahip olan seçmeli dersler aracılığıyla da öğrencilerin kariyer ve iş hedefleri doğrultusunda bilgisayar teknolojisiyle donatılmış bir matematikçi veya matematik bilgisiyle güçlendirilmiş bir bilgisayarcı olarak kendilerini geliştirmelerine imkan sağlamaktır. Program, öğrencilere matematiğin ve bilgisayar bilimlerinin modern ideallerini takip eden matematiksel bir bakış açısı kazandırmayı amaçlamaktadır.