Meram Meslek Yüksekokulu
27.04.2023

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Yaz Öğretimi

Yüksekokulumuz Öğrencilerinin Yaz Öğretimi Kapsamında
Diğer Yükseköğretim Kurumları Yaz Öğretiminden
Ders Alabilmelerine İlişkin Esaslar ve Başvuru Süreci
 
1- Öğrencilerimiz kayıt olduğu yıldaki diploma programının taban puanından daha yüksek olan eşdeğer programların bulunduğu üniversitelerden ders alabilecektir.
2- Yaz öğretiminde alınacak derslerin içerik, dil ve AKTS bakımından program müfredatı ile eşdeğer olması gerekmektedir. Onaylı ders içerikleri başvuru dilekçesi ek’inde ibraz edilmelidir.
3- Yüksekokulumuzda kayıtlı olunan bölüm/programda devam şartını sağlayarak başarısız olunan dersler, diğer yükseköğretim kurumları yaz öğretiminden alınabilir.
4- Yaz Öğretiminde, en fazla 2 (iki) ders alınabilir.
5- 3. ve 4. madde bir sonraki eğitim-öğretim yılı başında azami süresi dolacak olan öğrencileri kapsamamaktadır.
6- Yaz Öğretimi sonucunda tek dersi kalan öğrencilere tek ders sınav hakkı verilecektir.
7- Yaz öğretiminde alınacak derslerin değerlendirilmesine ilişkin işlemler, Üniversitemiz Önlisans ve Lisans Muafiyet ve İntibak İşlemleri Yönergesi hükümlerine göre yapılacaktır.
8- Yüksekokulumuz bölüm/programlarında kayıtlı öğrencilerimizin 2022-2023 eğitim-öğretim yılı yaz öğretimi başvuruları için aşağıdaki başvuru dilekçesinin (eksiksiz doldurulmuş ve imzalı şekilde) ve onaylı ders içerikleri dilekçeye ek edilerek 03.07.2023-21.07.2023 tarihleri arasında şahsen Yüksekokul öğrenci işleri birimimize elden teslim edilmesi veya mail yoluyla (dilekçe ve ek’lerini renkli taratıp pdf uzantılı şekilde) [email protected] ye gönderilmesi gerekmektedir. Başvurulara ilişkin bireysel değerlendirme sonuçları başvuru tarihini takiben 3 (üç) iş günü içerisinde öğrencilerimize mail yoluyla gönderilecektir.
 
Yaz Öğretimi Başvuru Dilekçesi