Meram Meslek Yüksekokulu
01.11.2023

Atabey Gençliği Ecdadın İzinde İstanbul Gezisi

Yüksekokulumuz Gıda İşleme Bölümü Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi Programı ile Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı öğrencileri 2023-2024 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılında yürütülen Gönüllülük Çalışmaları ve Ekoturizm dersleri kapsamında, ders sorumlu öğretim elemanları Öğr. Gör. Dr. Hakan VATANSEV, Öğr. Gör. Zekeriya BİLİCİ ve Öğr. Gör. Aliye AYAN’ın öncülüğünde 29 Ekim 2023 Pazar günü Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen “Atabey Gençliği Ecdadın İzinde İstanbul Gezisi” ne katıldılar. Ulaşımın yüksek hızlı tren ile sağlandığı programda yerel rehber eşliğinde öğrencilerimiz Eyüp Sultan Camii, Ayasofya Camii ve Sultan Ahmet Camii’lerine ziyarette bulunurken, ecdad mirası bu kutsal mabedlerimiz hakkında ayrıntılı bilgiler aldılar. Programın devamında Ülkemizde Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 100. yılının kutlandığı bu önemli günde Sarayburnundan hareket ile tertip edilen Tarihi Yarımada Boğaz turunda öğrencilerimiz, yemek ikramı ile birlikte eşsiz İstanbul manzaralarına tanıklık ettiler. Programa katılan öğrencilerimiz son derece keyif aldıkları programa destek veren başta Konya Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Üniversite Rektörlüğümüze ve Yüksekokul Müdürlüğümüze teşekkürlerini ilettiler.