Meram Meslek Yüksekokulu
27.12.2023

Meram MYO'da İnsan Hakları Konferansı

Meram Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen "İnsan Hakları" adlı konferansta, dünyadaki insan hakları ihlallerine dikkat çekildi. Konferansta konuşan Öğr. Gör. Ülkü Göktürk, Filistin ve Müslüman halkların yaşadıkları hak ihlallerini anlattı. Göktürk, Filistin'de İsrail işgali nedeniyle insanların yaşam haklarının ellerinden alındığını belirterek, "Filistinliler, işgal altındaki topraklarda her türlü baskıya maruz kalıyorlar. Evleri yıkılıyor, çocukları öldürülüyor, özgürlükleri kısıtlanıyor. Bu durum uluslararası hukuka aykırıdır." dedi. İnsan hakları, tüm insanların doğuştan sahip olduğu temel hak ve özgürlüklerdir. Bu haklar, uluslararası hukuk tarafından güvence altına alınmıştır."
"İnsan hakları ihlalleri, tüm insanlığın sorunudur. Bu ihlallerin önlenmesi için uluslararası toplumun birlikte hareket etmesi gerekir dedi. Konferansa Meram Meslek Yüksekokulu öğrencileri ve öğretim elemanları katıldı. Konferans, yoğun ilgi gördü.