Meram Meslek Yüksekokulu
26.04.2024

Mülkiyet Koruma Bölümünden Teknik Gezi

Mülkiyet koruma ve güvenlik bölümü özel güvenlik ve koruma programı bölüm başkanı Dr. Öğr. Üyesi Serdar Büyükipekçi, Öğr. gör. Murat Çalış ve Öğr. gör. Ali Giray, sektördeki yenilikleri ve gelecek perspektiflerini değerlendirmek amacıyla Konya Özel Kariyer Güvenlik Eğitim Merkezi'ne teknik gezi düzenledi.
Heyet, şirket yetkilisi Cemal Okdemir ile bir araya gelerek sektördeki güncel gelişmeleri ve gelecek projeksiyonlarını ele aldı. Ziyaret sırasında, öğrencilerin sektörle ilgili pratik bilgiler edinmeleri ve saha deneyimlerini artırmaları hedeflendi.
Serdar Büyükipekçi, ziyaret ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Öğrencilerimizin teorik bilgilerini sahada uygulamaya dönük bir fırsat sunmak amacıyla bu teknik gezileri düzenliyoruz. Konya Özel Kariyer Güvenlik Eğitim Merkezi'nin sunduğu imkanlar ve sektördeki gelişmeler hakkında bilgi alışverişi yapmak, öğrencilerimizin mesleki gelişimine katkı sağlıyor" dedi.
Öğrenciler de, sektör temsilcileriyle bir araya gelerek gerçek dünya deneyimlerini paylaşmanın ve sektördeki gelecek fırsatlarını daha yakından değerlendirmenin önemli bir deneyim olduğunu ifade ettiler.
Konya Özel Kariyer Güvenlik Eğitim Merkezi yetkilisi Cemal Okdemir ise, öğrencilere sektördeki güncel ihtiyaçlar ve gelecek projeksiyonları hakkında bilgi vermekten memnuniyet duyduklarını belirterek, "Öğrencilerimizin sektördeki gelişmeleri yakından takip etmeleri ve saha deneyimi kazanmaları, gelecekte başarılı bir kariyer için önemlidir" dedi.
Teknik gezi, öğrencilerin teorik bilgilerini pratikte uygulama fırsatı bulmaları ve sektör temsilcileriyle doğrudan iletişim kurarak sektördeki güncel gelişmeleri takip etmeleri açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi.