Meram Meslek Yüksekokulu
10.05.2024

Silah Bilgisi ve Atış Eğitimi

Meram Meslek Yüksekokulu, Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Özel Güvenlik ve Koruma Programı öğrencileri, 9 Mayıs 2024'te Kariyer Güvenlik Şirketine teknik gezi düzenledi. Şirket sahibi Cemal Okdemir hoca, öğrencilere silah bilgisi ve atış eğitimi verdi.

Eğitim, öğrencilerin silah kullanma yetkinliklerini geliştirmeyi hedefliyordu. Okdemir, iki saatlik eğitimde silah türleri, çalışma prensipleri, güvenli kullanımı ve atış tekniklerini anlattı. Öğrenciler, teorik bilgileri pratikte pekiştirme fırsatı buldular.

Okdemir, eğitim sırasında silahların tanıtımını ve kuru tetik çalışmasını yaparak, güvenlik kurallarının önemini vurguladı. Atış poligonunda ise sabit ve hareketli hedeflere atış teknikleri gösterildi.

Öğr. Gör. Murat Çalış ve Öğr. Gör. Ali Giray’ın eşlik ettiği eğitim, öğrenciler tarafından ilgiyle karşılandı ve mesleki gelişim için faydalı bulundu.