Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü
25.10.2023

Tebrik (Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları-Prof.Dr.Emrah Torlak)

Üniversitemizden 16 Akademisyen “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” Listesinde

Bölümümüz öğretim üyesi Sayın Prof.Dr. Emrah TORLAK, ABD’nin Stanford Üniversitesi tarafından hazırlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde yer aldı. Sayın hocamızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Stanford Üniversitesinin her yıl dünyanın en etkili bilim insanlarını sıraladığı liste, Hollanda merkezli yayıncılık şirketi olan Elsevier tarafından yayımlandı. 22 ana bilim dalı ve 176 alt bilim dalında dünyadaki ilk yüzde 2’lik dilime giren bilim insanlarının dahil olduğu liste, çeşitli bilimsel kriterlerin hesaplanmasıyla oluşturuldu. Akademisyenlerin bilimsel üretkenliği ve çalışmalarının kalitesi gibi ölçütler kullanılarak yapılan sıralamada dünya genelinde 200 bini aşkın isim değerlendirildi.