Muhasebe ve Vergi Bölümü

Hakkımızda

Tarihçe

1987-1988 Eğitim-Öğretim Yılında Selçuk Üniversitesi Ereğli Meslek Yüksekokulu adı altında kurulan okulumuzda, Yönetim ve Organizasyon Bölümü;2006-2007 Eğitim-Öğretim Yılından itibaren Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (NÖ) programı eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.26 Nisan 2013 tarihinde Yüksekokulumuz Necmettin Erbakan Üniversitesine bağlanmış olup bölümümüz bünyesine 1 Öğretim Görevlisi bulunmaktadır.

Kazanılan Derece

Programımızdan başarı ile mezun olan öğrencilerimiz Ön Lisans Diplomasına sahip olarak, Meslek Elemanı unvanı kazanırlar.

Kabul Koşulları

İşletmecilik Yönetimi programlarına ÖSYM tarafından yapılan Merkezî Yerleştirme Sınavı ile öğrenci alınır. Merkezi Yerleştirmede adaylar Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programına, YGS-6 puanı, yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri ve bu programların kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak ÖSYM’ce yerleştirilir. Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programına yerleştirilen öğrencilerin kayıtları ÖSYM’nin belirlediği takvim çerçevesinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılır.

Mezuniyet Koşulları

Öğrenci, 4 Dönemde aldığı toplam 120 AKTS Kredilik derslerin tamamından başarılı olarak 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalamasına sahip olduğunda (F, FF ve DD notu olmadığında) ve 25 İş Günlük Staj çalışmasından başarılı olduğu takdirde mezun olarak diploma almaya hak kazanacaktır.

İstihdam Olanakları

Bu programın mezunları, kamu ve özel sektörde çeşitli yönetim kademelerinde çalışırlar. Programın mezunları pazarlama, satış, muhasebe, finans, denetim ve insan kaynakları gibi çeşitli alanlarda görev yapabilirler. Öğrencilerimizi geleceğin girişimcileri olarak yetiştirmek de Muhasebe ve Vergi Uygulamaları önlisans programının amaçları arasındadır.

Ölçme ve Değerlendirme

Ders gereksinimlerine bağlı olarak sözlü ve/veya yazılı sınavlar, proje ve/veya sunumlar üzerinden notlar verilir. Değerlendirme 4’lük kredi sistemine göre yapılır. Her öğrenci dönem başında derslere kayıt yaptırmalı ve dönem sonu sınavına girebilmesi için ise teorik derslerin en az %70`ine, uygulamaların en az %80`ine devam etmiş olmalıdır. Devam koşulunu yerine getirmeyen öğrenciler, yarıyıl sonu sınavına giremezler ve o derse gelecek yıl devamlı tekrar etmek zorunda kalırlar. Öğrenciler her ders için en az 1 ara sınav ve 1 yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınav katkısı %40, yarıyıl sonu sınavının katkısı ise % 60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB) ve (CC) harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar. (DC) şartlı başarılı nottur. Öğrencinin (DC) notu aldığı bir dersten başarılı olması için dönem not ortalamasının en az 2.50 olması gerekir.