Otel Lokanta ve Ikram Hizmetleri Bölümü

Hakkında

Programda uygulamalı dersler, Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümündeki Mutfaklar, Pastane ve Servis-Sunum Atölyesinde, Staj uygulaması sektörde faaliyet gösteren kamu ve özel sektör kuruluşlarında gerçekleştirilecektir.
 
Programımızın amacı, konaklama işletmelerinin yanı sıra, yiyecek-içecek işletmelerinin ihtiyaç duyduğu mutfak şefleri (yöneticilerini) başta olmak üzere akademik eğitim ile mesleki eğitimi üst seviyeye taşınmış nitelikli işgücü yetiştirmektir. Bu doğrultuda; öğrencilerimize genel mutfak bilgi ve becerilerinin kazandırılmasının yanı sıra hem Türk Mutfağı, hem de Dünya mutfakları hakkında bilgi ve beceri sahibi olmaları ve temel işletmecilik eğitimlerini almalarının sağlanması amaçlanmaktadır. Özellikle yüksekokulumuzun bulunduğu bölgede faaliyet gösteren yiyecek-içecek işletmeleri için bir insan kaynakları havuzu oluşturarak, bölgenin yiyecek-içecek hizmetlerinin kalitesini artırmak, programın diğer hedefleri arasındadır. Bunun dışında yönetim, pazarlama, insan kaynakları, iletişim ve halkla ilişkiler alanlarında temel bilgiler vererek, çeşitli ölçeklerde faaliyet gösteren işletmelerin gereksinimlerini karşılayacak nitelikte ara insan gücü yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bu amaçlar doğrultusunda öğrencileri mesleğe hazırlamakta ve gerekli bilgileri edinmesini sağlamaktadır. Bölümden mezun olan öğrenciler, "Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik" hükümleri uyarınca örgün veya Uzaktan Eğitim Sistemi ile öğrenim yapan programlara dikey geçiş yapma olanağına sahiptir. Ayrıca programda alanında uzman, yetişmiş sektör tecrübesi olan ve sektörle sürekli iletişim halinde bulunan öğretim elemanları dersleri yürütecektir. Üniversitemizin mevcut imkanları, Aşçılık Programı’nın (Normal Öğretim) yürütülmesi için ihtiyaç duyulan teknik ve fiziksel alt yapı için yeterlidir..