Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi
24.05.2016

Fakültemiz Makine Mühendisliği Bölümü İkinci Mezunlarını Verdi.

Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği bölümü öğrencileri için mezuniyet töreni düzenlendi. Düzenlenen törene Seydişehir Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Tahir Yüksek, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Garnizon Komutanı J.Üsteğmen Ümit Sezgin, Cengiz Holding Eti Alüminyum A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Arkan, Konya Makine Mühendisleri Odası Başkanı Ömer Erdoğan Duransoy, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Selman Türker, Dekan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Sema Vural, Yrd. Doç. Dr. Ziya ÖZÇELİK, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Arıkan ile öğretim üyeleri, öğrenciler ve velileri katıldı.

İstiklal Marşının okunması ve Kuran tilavetinin ardından protokol konuşmalarına geçildi. Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Arıkan, yaptığı açılış konuşmasında yeni bir fakülte olarak ikinci dönem mezunlarını vermenin gururunu yaşadıklarını söyledi. Arıkan öğrencilere öğretimde teknik alanda gerekli desteği Mühendislik ve Mimarlik Fakültesinin güzide hocalarından aldıklarını hatırlatarak bundan sonraki hayatlarında sadece mesleki anlamda değil kişilik bakımından da erdemli ahlaklı insanlar olarak anılmalarını arzu ettiğini söyledi.

Konya Makine Mühendisleri Odası Başkanı Ömer Erdoğan Duransoy konuşmasında öğrencilere yaşam boyu öğrenme sürecine girdiklerini söyleyerek hiçbir kimsenin başarı adımlarını eli cebinde tırmanmadığına dikkat çekti ve: “Mesleğinizi severek, isteyerek yapın. Başarı arkasından mutlaka gelecektir.” dedi.

Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selman Türker ise mezun olan öğrenciler için asıl sınavın şimdi başladığını söyleyerek başladığı konuşmasında öğrencilere geleceğe yönelik nasihatler verdi. Türker: “Teknolojik ve toplumsal değişimler önceki zamanlara göre çok farklı noktalara geldi. Yapılan araştırmalara göre her gün 3 trilyon civarında e-mail gönderiliyor. Günde 200 bin adet yeni internet sayfası açılıyor. Her gün 3 bine yakın icatlar yapılıyor. Artık teknoloji hızla ilerliyor ve bilginin raf süresi çok kısaldı. Önümüzdeki yıllarda nitelikli işlerde çalışanların %75’i işlerini devam ettirebilmeleri için yeniden eğitim almaları gerekecek. Sizler de hayatta başarılı olmak istiyorsanız,  kendinizi sürekli geliştirmek yenilemek zorundasınız.” şeklinde konuştu.

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal yaptığı konuşmada ülkemizin genç nüfusunun Avrupa’daki genç nüfustan fazla olduğunu hatırlatarak bunun önemli bir avantaj olduğunu ifade etti. Tutal: “ Siz gençler ülkemizin ilerlemesi için teknik alandaki hizmetlerinizin yanı sıra manevi değerlerinize de sahip çıkarak, geçmişinizi bilerek öğrenerek yaşamanız gerekir.” dedi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Tahir Yüksek de Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesinin eğitim kadrosunun Köyceğiz yerleşkesindeki Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinden farklı olmadığının altını çizerek buradan mezun olanların eğitim alanında gerekli bilgi ve tecrübeyi edindiklerini söyledi. Yüksek : “Makine mühendisleri toplumda her sektörle iç içe çalışıyor. Makine mühendisinin olmadığı alan yok. Sağlıkta bile. Örneğin suni akciğer pompalarının yapımında makine mühendislerinin rolü var. Bu anlamda geniş bir istihdam alanına sahipsiniz. Bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Seydişehir Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit ise konuşmasında öğrenciler: “ Mezuniyetten sonra sorumluluğunuz artıyor ve çalışma hayatınız başlıyor. Çok çalışmak ve üretmek zorundasınız. Aksi takdirde başarılı olamazsınız. Umarım sizlere iyi ev sahibi olabilmişizdir. Gittiğiniz yerlerde gönül elçisi olarak Seydişehir’i anlatmanızı istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Devler Gibi Eserler Bırakmak İçin Karıncalar Gibi Çalışmak Gerekir

Mezun olan öğrenciler adına bir konuşma yapan Muhammet Demir Necip Fazıl Kısakürek’in “Devler gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışmak gerekir” sözünü hatırlatarak: “Bizler de azim ve kararlılıkla çalışıp güzel gelecekler inşa edeceğiz. Karıncalar gibi çalışıp devler gibi eserler bırakacağız.” dedi.

Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit törende dereceye giren öğrencilere başarı belgelerini takdim etti. Sunulan müzik dinletisinin ardından öğrencilere protokol üyeleri ve fakülte hocaları tarafından diplomaları verildi. Mezuniyet töreni öğrencilerin havaya kep fırlatması ve hatıra fotoğrafı çektirmelerinin ardından sona erdi.