Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi
06.10.2017

Fakültemiz Konya Bilim Festivaline Elektromobil ve Robot Kol İle Katıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından “Sen de Yapabilirsin” temasıyla hazırlanan Konya Bilim Festivali törenle açıldı. Üniversitemiz de üç stantla festivaldeki yerini aldı.

Törene, Konya Valisi Yakup Canbolat, Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Sami Şahin, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cumhur Çökmüş, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Tahir Yüksek, kurum temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Üniversitemizi festivalde açtıkları stantlarla Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ile Tıp Fakültesi temsil etti.

Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Hüseyin Arıkan yaptığı açıklamada, “Makine Mühendisliği Bölümü öğrencilerimizle yaptığımız “PARS” isimli otomobilimizle bu sene TÜBİTAK Elektrikli Araç Yarışmasına katılarak Jüri Özel Ödülü aldık. 11. MEB Robot Yarışmasına 5 eksenli endüstriyel robot kolu ile katılarak yarışmayı tam puanla tamamladık. Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi olarak uygulamalı eğitime önem veriyoruz. Mesela elektrikli aracımızın ve endüstriyel robot kolunun tamamını öğrencilerimiz oluşturdu. Fakültemizde sadece teorik değil uygulamalı eğitime de önem veriyoruz. Ürünlerimizi, önce hesabını yaparak, tasarlayarak, analiz ederek sonra da uygulamasını yaptırarak ortaya koyuyoruz. Bundan sonraki aşamalarda da öğrencilerimizin proje tabanlı isteklerini karşılamak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bilim Festivaline elektrikli araç ve robot koluyla katıldık. Buradaki amacımız öğrencilere, üniversite eğitiminde uygulamalı eğitimin de olduğunu göstermek ve üniversite tercihi yapacak öğrencilerin motivasyonunu arttırmak. Yani bir üniversite öğrencisinin neler yapabileceğini göstermek için buradayız. Projelerimizde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bunlar başlangıç projelerimizdi, daha güzel çalışmaları ilerleyen zamanlarda gerçekleştirip çeşitli etkinliklerde sergileriz inşallah.” dedi.

Stantlarında insansız hava araçlarını sergileyen ve ziyaretçilere araçlar hakkında bilgi veren Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencilerimizden Uçak Mühendisliği Bölümü 1. sınıf öğrencisi Abdullah Kalkan da, “Standımıza gelen misafirlerimize bölümümüz ve çalışmalarımızla ilgili bilgiler veriyoruz. Amacımız insansız hava araçları üzerinde çalışıp daha çok bilgi edinerek insansız hava araçlarını geliştirmek. 17 kişilik Radikal Tasarım Ekibimizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ekibimize destek veren başta Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker olmak üzere Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Akdemir ve hocalarımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı standında ise ziyaretçilere karbon monoksit ölçümü yapıldı. Katılanlara farklı deneyimler yaşama fırsatı sunan festival 8 Ekim'de sona erecek.