Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi

Dr. Öğr. Üyesi Ruhi Can Alkın

1988 İzmir doğumlu Ruhi Can ALKIN, ilk ve orta öğrenimini Karşıyaka’da, lisans eğitimini 2009 yılında Selçuk Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde tamamladı. Milli Eğitim Bakanlığı burslusu olarak 2013 yılında İngiltere’nin Southampton Üniversitesi Sosyoloji ve Sosyal Politika anabilim dalında yüksek lisans eğitimini, 2020 yılında Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyoloji anabilim dalında doktora eğitimini tamamladı. 2014-2022 yılları arasında Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak çalıştı. 2022 yılının Şubat ayından itibaren aynı bölümde Dr. Öğr. Üyesi olarak çalışmaktadır. Uluslararası öğrencilik ve afet sosyolojisi konusunda kitap, kitap bölümü, sempozyum bildirileri ve makaleleri bulunmaktadır.