Turizm Fakültesi
25.02.2022

2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KAYIT YENİLEME (DERS SEÇİMİ) İŞLEMLERİ

Ders kaydında hata yapmamak için aşağıdaki uyarıları dikkatlice okumanız ve kayıt işlemini 28.02.2022-04.03.2022 tarihleri arasında tamamlamanız gerekmektedir.

1- Tüm öğrencilerin (1. sınıflar dahil) ders kayıtları kendisine ait olup Dekanlık ya da danışman tarafından ders kaydı yapılmayacaktır.

2- 1. ve 2. sınıf öğrencilerinin tüm dersleri zorunlu ders olup Rekreasyon Yönetimi Bölümü 2. sınıfı ile Turizm İşletmeciliği Bölümü 2. sınıfı dersleri arasında da seçmeli dersler bulunmaktadır. Grupta bulunan bu derslerin seçileceği ders adedi grup adında yer almaktadır.

3- 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin seçeceği dersler arasında seçmeli dersler de bulunmaktadır. Grupta bulunan bu derslerin seçileceği ders adeti grup adında yer almaktadır (Grup adında yer alan seçim sayısı kadar o gruptan ders seçilecektir). Başarısız olunan alan içi seçmeli dersin yerine varsa kotası dolmamış başka bir ders seçmek isteyen öğrencilerin danışman onayı haftasında danışmanı ile irtibata geçerek saydırma işlemi yaptırmaları gerekmektedir..

4- Ders seçimleri yapılırken önce alttan (varsa) dersler sonra bulunulan sınıftaki dersler seçilecektir. Başarısız derslerin çokluğundan ötürü 45 AKTS barajına takılınabilir. Bu durumda bağlı bulunulan sınıftan bazı ders ya da dersler alınamayacaktır.

5- Bazı bölümlerdeki seçmeli dersler kotalı olup, kota uyarısı veren ders yerine o gruptaki başka ders seçilmelidir.

6-  Ders seçimi bittikten sonra kesinleştirme (kontrol et + kesinleştir butonları) yapılmalıdır. Kesinleştirme yaptıktan sonra öğrenci için geriye dönüş yoktur. O yüzden seçilebilecek derslerin tamamı seçildikten sonra kesinleştirme yapılmalıdır. (İkinci Öğretim öğrencilerinin ve harç ödemesi gereken normal öğretim öğrencilerinin kesinleştirmeyi tamamlayabilmesi için öğrenim harçlarını da yatırmaları gerekir)

7- Ders seçimi işlemini tamamladıktan sonra kesinleştirme işlemini yapamayan (alınabilecek tüm dersler alınmadı uyarısı) öğrencilerin dönem değiştiren başarısız dersi olabilir. Bu durumda uyarısı yapılan dersi, ders seçim ekranındaki güz yarıyılı sekmesindeki derslerden (alt sınıf olabilir) bulabilirler. 

8- Ders kayıtlarını kesinleştiren öğrenciler 28.02.2022-06.03.2022 tarihleri arasındaki danışman onaylarında derslerinin onay takibini yapmaları ve kesinleştirme yapamayan öğrenciler yine danışman onayı haftasında derslerini danışmanlarıyla birlikte seçmeleri gerekmektedir.

Danışman listesi için tıklayınız.

Not : Üstten ders alma veya yükseltme (alttan başarılı olunan ders) için ders alma işlemleri, dilekçe ile 07-11 Mart 2022 tarihleri arasında yapılacaktır.