Turizm İşletmeciliği Bölümü

Hakkımızda

Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm İşletmeciliği bölümü 2011 yılında Turizm Fakültesi bünyesinde kurulmuştur. Bölümümüzde Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalına bağlı Yüksek Lisans ve Doktora programları bulunmaktadır.
Bölüm, sektörün gereksinimleri doğrultusunda otelcilik, yiyecek içecek hizmetleri, seyahat hizmetleri, ulaştırma hizmetleri konularında, çağdaş bilgilerle donatılarak ve iş hayatında hızla ilerleyerek yönetici kadrolarına gelebilecek özelliklere sahip eleman yetişmesini hedeflemektedir. Bu doğrultuda öğrencilerimize her yıl Almanya’da staj imkanı sağlanmakta ve Polonya, Macaristan, Romanya ve Portekiz olmak üzere 4 farklı ülkede Erasmus Öğrenci Değişim Programı gibi fırsatlar sunulmaktadır.
Turizm endüstrisinin öncelikli gereksinimleri ile küresel değişimler göz önüne alınarak temel işletme disiplinleri ve turizm mesleğinin gerekleri arasında bir denge gözetilerek konaklama, seyahat acenteleri, yiyecek içecek işletmeleri gibi turizm işletmelerine ve turizm hizmetlerinin çeşitlenmesiyle birlikte turizmi destekleyen diğer spor, sağlık, hastane, ulaştırma şirketleri gibi birçok işletmeye turizm işletmeciliği alanında eğitim görmüş elemanlar yetiştirmek amaçlanmaktadır.