Tıbbi ve Kozmetik Bitkiler UAM

Faaliyetler

KURULUŞUNDAN GÜNÜMÜZE MERKEZİN FAALİYETLERİ

 

Merkezimiz kuruluşundan günümüze kadar çeşitli faaliyetlere katılım sağlanmış ve katkıda bulunulmuştur. 

ÇALIŞTAYLAR

28 Şubat 2015 ve 24.03.2018 tarihleri arasında 3 kez olmak üzere Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Afyon Kocatepe Üniversitesi işbirliği ile hazırlanan Afyonkarahisar Tıbbi ve Itri Bitkileri Merkezinin Strateji ve Hedeflerinin Belirlenmesi Çalıştayları; Orman ve Su İşleri eski Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Önceki dönem Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker’inde katılımı ile Üniversitemiz bu çalıştaylarda aktif rol üstlenmiştir.


 

KONGRE

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü ve Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin paydaşlığında, 9-12 Mayıs 2017 tarihlerinde Konya’da gerçekleştirilen I.Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi’nin açılış programı, Orman ve Su İşleri eski Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Sağlık eski Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ, Konya, Afyon ve Çorum Milletvekilleri, Konya eski Valisi Yakup Canbolat, Konya eski Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Necmettin Erbakan Üniversitesi önceki dönem Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve sektörde faaliyet gösteren işadamlarının katılımıyla Konya’da gerçekleştirilmiştir.

Kongre başkanlığı görevini üniversitemizden Prof.Dr. Selman TÜRKER ve Prof. Dr. Ayşe Saide ŞAHİN üstlenmiştir.

Merkez Müdürlüğü olarak organizasyon faaliyetlerine destek verilmiş ve dönemin Merkez Müdürü Prof. Dr. Murat Ertekin kongre sekreterliği görevini üstlenmiştir. Ayrıca, kongrenin organizasyonunda üniversitemizde görevli çok sayıda öğretim üyesi ve elemanı emek vermiştir.