Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü

Hakkında

Meram Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı 2016 yılında kurulmuştur. 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında ise öğretime başlamıştır.
Meram Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı; Tıbbi ve Aromatik Bitkiler alanında bitkisel hammaddeden son ürüne kadarki süreçte işlevsel uygulamalara hakim, teorik bilgilerini pratik bilgileriyle birleştirme yeteneğine sahip, meslek alanıyla ilgili terminolojiye ve etiğe hakim, ekip çalışmalarına uyumlu, iş disiplinine uygun, temel bilgi ve pratiğe sahip olan yardımcı teknik personeli yetiştirmeyi hedefler.
Meram Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı amacı; gıda, ilaç, kozmetik ve boya endüstrisinde ekonomik değeri olan tıbbi ve aromatik bitkilerin biyolojik, ekolojik, genetik ve sistematik özellikleri, kültüre alınması, doğadan toplanması ve korunması, kimyasal içerikleri ve analiz yöntemleri, temin edilmesi, üretimleri ve kalite kontrolleri, kullanım alanları ve etiği konusunda bilgileri disiplinler arası ve akademik bir anlayış oluşturulmasını amaçlamaktadır.