ÜNİVERSİTEMİZİN ORTAKLIĞINDA YÜRÜTÜLECEK "KIRSAL KALKINMA İÇİN GÜÇLENDİRİLMİŞ KADINLAR" PROJESİ BAŞLANGIÇ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

09.04.2021

Macaristan'daki Merkez Transdanubya Bölgesel İnovasyon Ajansı koordinatörlüğünde başlatılan "Kırsal Kalkınma için Güçlendirilmiş Kadınlar" projesinin ortakları arasında üniversitemiz de yerini aldı.

Bir KA2 Stratejik Ortaklık projesi olan "Kırsal Kalkınma için Güçlendirilmiş Kadınlar" projesinin toplamda 18 ay sürmesi planlanıyor. Projenin başlangıç toplantısı Macar, Bulgar, İtalyan, Litvanyalı ve İspanyol ortakların katılımıyla çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Bu proje eğitimcileri eğitmeyi ve kırsal alanlardaki liderleri düşük ekonomik ve kalkınma faaliyetlerini ele alacak beceriler ve bilgilerle donatmayı amaçlamıştır. Ayrıca, ekonomik faaliyetlerin nasıl geliştirileceğini ve çevrebilim, finans ve diğer kaynaklarla ilgili olarak nasıl sürdürüleceğini öğrenmek için onları ortak ülkelerdeki iyi uygulama ilkeleri hakkında bilgilendirmeyi hedeflemektedir.

Üniversitemizden Dr. Öğr. Üyesi Cemile DOĞAN hocamız proje yürütücülüğün üstlenirken, Dr Öğr. Üyesi Şeyma AKIN ve Dr. Öğr. Üyesi Kevser ÇINAR hocalarımız da proje ekibinde bulunmaktadır.

Projenin detayları ise şu şekilde:

Proje numarası: 2020-1-HU01-KA204-078752

Proje Koordinatörü: CTRIA - Central Transdanubian Regional Innovation Agency - Macaristan

Ortaklar:

1. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ - Türkiye
2. EFEKTAS GROUP - Litvanya
3. BALKAN AGENCY FOR SUSTAINABLE DEVELOPMENT - Bulgaristan
4. PROMIMPRESA - İtalya
5. INNETICA - EUROPEAN NETWORK - İspanya


Proje ile ilgili gelişmeler Empowered Women for Rural Development web sayfasından takip edilebilir.