İstanbul Aydın Üniversitesi Teknik Eğitim Fakülteleri Çalıştayı

09.05.2024

İstanbul Aydın Üniversitesine bağlı TARMER (Toplumsal Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi) Müdürlüğü olarak ülkemizde öğretmen yetiştiren kurumların sorunlarını araştırıp tespit etmek ve çözümlerini üretmek adına dizi Çalıştay kararı almıştır. Bilindiği üzere Öğretmen yetiştiren kurumlar Eğitim Fakülteleri, Fen Edebiyat Fakülteleri, İlahiyat Fakülteleri, Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Fakülteleri'dir. Ayrıca bugün olmayan ama bu çalışmada Merkez Müdürlüğümüz'ün önereceği mesleki (Sağlık, Ticaret ve Turizm Meslek Liseleri gibi) ve Teknik Liselere Öğretmen yetiştiren kurumlar olarak Mesleki ve Teknik Eğitim Fakülteleri de yine Öğretmen yetiştiren kurumlarımız arasındadır. Çalıştaylar serimizin ilki 18 Ocak 2024 tarihinde ülkemizdeki Eğitim Fakültelerinin sorunları, çözümleri ve 29 Şubat 2024 tarihinde Teknik Eğitim Fakültelerinin sorunları ve çözümleri üzerine yapılmıştır. 16 Mayıs 2024 tarihinde de Fen Edebiyat Fakülteleri Çalıştayı düzenlenecektir. Çalıştaylar her Fakültenin Ülkemizce tanınmış bilim insanları, öğretim üyeleri, öğretmenler, yöneticiler ve uzmanlardan oluşan yaklaşık 25- 30 kişi ile gerçekleştirilecektir. Katılımcının bir kısmı İstanbul'daki Üniversite ve diğer eğitim kurumlarından; önemli bir kısmı da Ülkemizin diğer bölgelerindeki Üniversitelerden ve eğitim kurumlarından davet edilecektir. İstanbul Aydın Üniversitesine, İstanbul dışından gelecek söz konusu katılımcıların yol masraflarını ve birer gecelik misafir olarak konaklamalarını sağlayacaktır.

Detaylı bilgi için tıklayınız