Resmî Yazışma Eğitimleri

24.05.2024

İdarelerimizde resmî yazışma süreçlerine hâkim ve ihtiyaç halinde eğitim verebilecek personelin yetiştirilmesi  amacıyla  09.06.2020 tarihli  ve  2646  sayılı Cumhurbaşkanı  Kararı ile  yürürlüğe  konulan Resmî Yazışmalarda Uygulanacak Usul  ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin  36  ncı maddesinin  üçüncü fıkrasının "Bu Yönetmelik ile ilgili eğitim stratejilerini belirlemeye ve koordinasyonu sağlamaya, ortaya çıkabilecek tereddütleri gidermeye ve gerektiğinde uygulamaya yönelik esasları düzenlemeye Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı yetkilidir."  hükmü  gereği  2022  -  2024  yılları arasında  bakanlıklara,  bağlı,  ilgili,  ilişkili  kurum  ve  kuruluşlara,  büyükşehir  ve  il  belediyeleri  ile üniversitelere  yönelik  "Resmî  Yazışma  Eğitici  Eğitimleri"  düzenlenmiş  olup  1.111  resmî  yazışma eğiticisi yetiştirilmiştir.

Bu  kapsamda  bakanlıklar,  belediyeler  ve  üniversitelerde  görev  yapmakta  olan  resmî  yazışma eğiticileri tarafından 2022 yılından günümüze kadar, çevrim içi (online) ve yüz yüze olmak üzere toplam 40.411 personele eğitim verilmiştir. İdarelerde resmî yazışma eğitimlerinin ihtiyaç hâlinde tekrarlanması (asgari yılda bir defa olmak üzere),  henüz  eğitim  düzenlemeyen  idarelerin  eğitim  düzenlemesi,  düzenlenen  eğitimlere  ilişkin bilgilerin [email protected] adresine  bildirilebilir.