Bursa Uludağ Üniversitesi Türkiye Ekonomi Sempozyumu

18.09.2024

Dünya ekonomisinde görülen ekonomik yavaşlama ve durgunluk, Covid-19 Salgını ve devlet kapasitesinin önemi, ABD-Çin-AB ekseninde sertleşen ekonomik rekabet ve ticaret savaşları, jeopolitik parçalanma ve ekonomik yaptırımlar, gelişmiş ülkelerin yeni korumacılık eğilimlerini güçlendirmiş, kurala dayalı ekonomik düzen sorgulanmaya ve alternatif politika arayışları yaygınlık kazanmaya başlanmıştır. Bu doğrultuda başta ABD olmak üzere, birçok ülkede, Yeni Sanayi Politikası (New Industrial Policy) tartışmaları uygulamaya dönüşmüş durumdadır..

Üniversitemiz ev sahipliğinde, Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Derneği işbirliği, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) ve Merkezi Kayıt Kuruluşu’nun (MKK) desteğiyle “Yapısal Dönüşüm ve Yeni Sanayileşme Politikası” ana temasıyla, 8-9 Kasım 2024 tarihlerinde Bursa’da gerçekleştirilecektir.

Türkiye Ekonomi Sempozyumu (TES 2024) detaylı bilgi için tıklayınız