Kırıkkale Üniversitesi Dîvânu Lugâti’t-Türk, Ali Kuşçu, Fuat Sezgin Uluslararası Bilim Sempozyumu

18.10.2024

UNESCO tarafından 2024 yılı için; ülkemizin önerisi ve Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan ve Özbekistan'ın desteğiyle "Dîvânu Lugati't Türk'ün 950. Yıl Dönümü"; ülkemizin önerisiyle ve Özbekistan ortaklığında "Ali Kuşçu'nun Vefatının 550. Yıl Dönümü" ve yine ülkemizin önerisiyle ve Almanya'nın ortaklığında "Fuat Sezgin'in Doğumunun 100. Yıl Dönümü" UNESCO Anma ve Kutlama Yıl Dönümleri Programına alınmıştı.

Bu bağlamda, Dîvânu Lugâti't-Türk, Ali Kuşçu, Fuat Sezgin Uluslararası Bilim Sempozyumu, 28-29 Kasım 2024 tarihleri arasında Kırıkkale Üniversitesi'nde düzenlenecektir.

Dîvânu Lugâti't-Türk, Ali Kuşçu ve Fuat Sezgin'i merkeze alarak bilim tarihiyle ilgili her türlü konuyu ele almayı amaçlayan Sempozyum, Türkçe ve İngilizce dilinde olmak üzere, yüz yüze olarak gerçekleştirilecektir.

Sempozyuma ilişkin ayrıntılı bilgiye https://dafsem.kku.edu.tr/ adresinden ulaşılabilmektedir