Eğitim Bilimleri Enstitüsü
24.09.2017

DANIŞMAN ONAYLARI 27 EYLÜL 2017 ÇARŞAMBA 23:59'A KADAR UZATILMIŞTIR.

 Eğitim Bilimleri Enstitüsü Danışman onayları 27 EYLÜL 2017 ÇARŞAMBA 23:59'A KADAR UZATILMIŞTIR.

* Danışmanlar öğrenci tarafından eklenen eksik olan dersleri ekleyebilir, fazla dersi çıkarabilir, yanlış olan dersi düzeltebilir.

 

Aktif kayıtlı olan tüm öğrenciler kendi danışmanı adına açılan Uzmanlık Alan dersini seçmek zorundadır. (Uzmanlık Alan eklenmemişse Hazırlık Dersleri kısmında TÜMÜ’nü seçiniz. Uzmanlık Alanda isminizin bulunduğu seçeneği artıya tıklayarak ekleyiniz.)

* Öğrencilerin tekrara kaldığı dersleri bir sonraki eğitim-öğretim yılının ilgili döneminden almak ve başarmak zorundadırlar. Başarısız olupta bir sonraki eğitim-öğretim yılının ilgili döneminde açılmayan dersler yerine dilekçe ile Yönetim Kurulu Kararı gereğince başka bir ders alınabilir. ( Dilekçe, Enstitü sayfamızda Enstitü Belgeleri, Genel Öğrenci Belgeleri kısmında TEKRARA KALINIP AÇILMAYAN DERS YERİNE DERS ALMA FORMUdoldurularak Enstitümüze teslim etmeleri gerekmektedir).

 

Danışman onayları ve ders kayıt işlemleri ile ilgili yaşanan bazı sorunlara ilişkin aşağıda gerekli açıklamalar yapılmıştır. Bu açıklamalar dikkate alınarak danışman onayı yapılması önem arzetmektedir.

YÜKSEK LİSANS  ÖĞRENCİLERİ İÇİN

* Yüksek Lisans öğrencilerinin mezun olabilmeleri için asgari 8 ders (en az 60 AKTS)(1’i zorunlu 2016-2017 güz döneminden sonra tek zorunlu ders Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Yayın Etiği), seminer, tez ve uzmanlık alan derslerini almaları gerekmektedir.

*2017-2018 güz döneminde yeni kayıt olan öğrenciler 4 ders ve uzmanlık alan seçebilirler. 

* Yüksek Lisans’da derslerini başarıyla tamamlayan öğrenciler. asgari 8 ders (en az 60 AKTS)(1’i zorunlu) almışsa, Seminer, Tez ve Uzmanlık Alan seçmeleri gerekmektedir.

* Yüksek Lisans’da derslerini başarıyla tamamlayan öğrenciler. asgari 8 ders (en az 60 AKTS)(1’i zorunlu) almış Seminer’de vermişse Mezun olana kadar Tez ve Uzmanlık Alan seçmeleri gerekmektedir.

DOKTORA Öğrencileri için;

*Doktora’da mezun olabilmeleri için asgari 8 ders (en az 60 AKTS)(1’i zorunlu), seminer, yeterlilik, tez ve uzmanlık alan derslerini almaları gerekmektedir.

*Doktora’da derslerini başarıyla tamamlayan öğrenciler Seminer,Yeterlilik ve Uzmanlık alan derslerini seçmeleri gerekmektedir.

*Doktora’da derslerini başarıyla tamamlamış seminer vermiş yeterlilikten başarılı olmuşsa mezun olana kadar tez ve uzmanlık alan seçmelidirler.

* Yeterlilik sınavları Ekim-Kasım ve Mart-Nisan aylarında senede 2 kez yapılır.

*2015 yılı içinde kayıt yaptıran her doktora öğrencisi semineri vermek mecburiyetindedir.

*2015 yılından önce kayıt yaptırmış Doktora programı öğrencileri 20 Nisan 2016’dan önce yeterliliği vermemişse Semineri seçip vermek zorundadır.

* Danışmanlar onay yapmadan önce öğrencilerin ders kayıtlarını kontrol etmeleri gerekmektedir.

* Yukarıda sayılan tüm işlemler kontrol edildikten sonra danışman onayı yapılmalıdır.

Danışman Ders Kaydı Onaylama İşlemi Detaylı

  • https://obs.konya.edu.tr/oibs/akademik/login.aspx linkine tıklayınız.
  • Sol Sütunda Genel İşlemler Kısmına giriniz.
  • Ders Kayıt ONAY kısmına tıklayınız.
  • Onay bekleyen öğrenciler (Öğrenciler tarafından ders kaydı kesinleştiren öğrenciler)

      Ders kaydı yapmayan öğrenciler (Öğrenciler tarafından ders kaydı kesinleştirmeyen öğrenciler)

  • Onay bekleyen öğrencilere tıklayınız.
  • Öğrenci no kısmının yanında disket’e tıklayınız.
  • Öğrencilerin seçtiği öğretim üyeleri görmek için aşağıda seçilen dersleri veren öğretim elemanlarını ve derslerin fakülte-bölüm-programlarını göstere’e tıklayınız.
  • Bütün öğrenciler UZMANLIK ALAN dersini eklemek zorunda olduklarından Uzmanlık Alan dersinin eklenip eklenmediğini kontrol ediniz.
  • Uzmanlık Alan dersi eklenmemişse Hazırlık Dersleri kısmında Güz bahar ve tümü seçenekleri var TÜMÜ’nü seçiniz. Uzmanlık Alan dersi için isminizin bulunduğu seçeneği artıya tıklayarak ekleyiniz.
  • İlave etmek istediğiniz Seminer, Tez, Uzmanlık Alan derslerini Hazırlık dersleri kısmında TÜMÜ’nü seçerek bulabilirsiniz.
  • İlave etmek istediğiniz dersleri 1.Sınıf Dersleri kısmından bulabilirsiniz.
  • İlave etmek istediğiniz farklı bilim dallarında ders varsa müfredat dışı dersler kısmından ekleyebilirsiniz. (1 Dönemde en fazla 1 tane ders alan dışı eklenebilir toplamda ise 2 dersi geçemez)