Eğitim Bilimleri Enstitüsü
21.09.2020

2020-2021 Güz Yarıyılı Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Bilim Sınavı Sonuçları ve Kesin Kayıt Hakkı Kazanan Adayların Listesi

Enstitümüz 2020 - 2021 Güz Yarıyılı Tezli Yüksek Lisans ve Doktora sonuçları ve kesin kayıt hakkı kazanan adaylara ait listeler aşağıda belirtilmiştir. Kesin Kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 21 Eylül 2020 - 23 Eylül 2020 tarihlerinde online olarak yapılacaktır. 

Online kesin kayıt işlemi için kesin kayıt hakkı kazanan adayların başvuru yaptıkları sisteme  (http://basvuru.erbakan.edu.tr/) giriş yaparak başvuruda bulundukları program için sistemde bulunan kesin kayıt formu, kesin kayıt taahhütnamesini ve danışman tercih formunu yüklemeleri gerekmektedir. (Gerekli formları sistemden indirip bilgisayar ortamında eksiksiz doldurup imzalayıp taratıp sisteme yüklenmelidir. Tüm belgelerin pdf. formatında yüklenmesi gerekmektedir. Belge yüklenmeden kesin kayda onay verilemez. Belge yükleme işlemi tamamlandıktan sonra kesin kaydını yaptırmak istediğine dair tarafınızdan onay verilmesi gerekir. Kesin kaydınız gün içerisinde kontrol edilecektir. Kesin kayıt durumunuzu başvuru sisteminden takip edebilirsiniz.)

Kesin Kayıt Başvuru Kılavuzu

► Yükseköğretim Kurulu kararı gereğince başvuru sistemine yabancı dil puanı 50 puandan düşük olan, yabancı dil puanı 5 yıl süreyi geçen veya yabancı dil puanı olmayıp başvuru yapanların kesin kayıt yapmaya hak kazanmaları halinde ÖSYM'nin  27 Eylül  2020 tarihli YDS  sınav  sonucunu açıklamasından itibaren  5  gün içinde mesai bitimine kadar Enstitümüze YDS belgesini ibraz etmeleri gerekmektedir. Bu belgeyi belirlenen tarihe  kadar  ibraz  etmeyenlerin  söz  konusu  yönetmelikteki  kayıt  şartlarını  sağlamadığından  kayıt işlemleri iptal edilecektir.

 

Oluşabilecek aksaklıklar göz önünde bulundurularak  kayıt işlemleriminizin son güne bırakılmaması  önerilir.

Öğrenci Alım Sonuçları listesinde "ASİL" durumunda olanlar kesin kayıt hakkı kazanmıştır.

TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI

DOKTORA PROGRAMLARI

Üniversitemiz Senato tarafından alınan karar gereğince 2020-2021 Güz Dönemi Lisansüstü öğrenci alımlarında

Tezli Yüksek Lisans programlarında bilim sınavı yapılmamıştır (Müzik Eğitimi Bilim Dalı hariçtir.)

Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığının kararı doğrultusunda Yabancı Dil Puanının sınavların değerlendirilmesi üzerindeki etkisi Pandemi dönemi dolayısıyla 2020-2021 Güz Dönemine mahsus olmak üzere kaldırılmıştır. Yabancı Dil Sınav puanın kaldırılması nedeniyle 2020-2021 güz dönemine mahsus olmak üzere aşağıdaki değerlendirmeler yapılmıştır.

a) Tezli Yüksek Lisans yazılı bilim sınavı yapılmayacak programlar için (Müzik Eğitimi Tezli Yüksek Lisans programı hariç) ALES puanının %60’ının, lisans mezuniyet not ortalamasının %40’ının toplamının alınmasıyla adayın başarı puanı tespit edilir. Bu yöntemle 100 üzerinden en az 60 puan alan adaylar, en yüksek puandan başlanarak sıralanır ve kontenjan dahilinde aday kesin kayıt hakkı kazanır.

b) Yazılı bilim sınavı yapılacaklar programlar için (Müzik Eğitimi ve Doktora programları) Yazılı bilim sınavından en az 50 puan alınması kaydıyla ALES puanının %60’ının, lisans mezuniyet not ortalamasının %20’sinin (doktorada yüksek lisans mezuniyet not ortalamasının %20’sinin) ve yazılı bilim sınavının %20’sinin toplamının alınmasıyla başarı puanı tespit edilir. Bu yöntemle 100 üzerinden en az 60 puan alan adaylar, en yüksek puandan başlanarak sıralanır ve kontenjan dahilinde aday kesin kayıt hakkı kazanır.