Eğitim Bilimleri Enstitüsü
16.08.2016

EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 GÜZ YARIYILI TEZSİZ YÜKSEK LİSANSTAN TEZLİ YÜKSEK LİSANSTA YATAY GEÇİŞ İLANI

2016-2017 Güz Dönemi Tezsiz Yüksek Lisans programlarından Tezli Yüksek Lisans programlarına yatay geçiş duyurusu

Enstitümüz (II. Öğretim) Tezsiz Yüksek Lisans programlarında ders dönemini tamamlayan öğrencilerimizden Tezli Yüksek Lisans programlarına yatay geçiş yolu ile öğrenci alınacaktır.

Başvuru Koşulları ve Teslim Edilecek Belgeler:

Başvuru Formunu İndir

Başvuru formu ve başvuru formunda belirtilen belgeler ile başvuru yapılacak olup, adayların aşağıda belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir.

• Enstitümüz bünyesinde bir tezsiz yüksek lisans programına kayıtlı, ders dönemini tamamlamış ve derslerin tümünden başarılı olanlar başvuruda bulunabilecektir.
  • Başvuru için 2013 Sonbahar ve daha sonraki dönemlerdeki ALES sınavlarından 65 ve daha üstü puan alınmış olunması.
  • Başvuruda bulunan adaylar, ALES puanının % 50’si ve bilim sınavının %50’si toplamı esas alınarak sıralanır ve kontenjan dâhilinde öğrenci programa kabul edilir.
  • Başvuruda bulunan adayın öğrenim harcını yatırılmış olması, harç borcunun bulunmaması gereklidir.
  • Başvuru için adaylar geçerli ALES sonuç belgesini ve tüm derslerinden başarılı olduklarına ilişkin  not durum çizelgesini ve başvuru dilekçe formunu şahsen yâda noter vekâleti verdikleri kişi aracılığı ile enstitü öğrenci işlerine teslim etmeleri gerekmektedir.

Önemli Tarihler:

Başvuru Tarihi

: 17-24 Ağustos 2016

Bilim Sınavı

: 31 Ağustos 2016 Saat 11:00

Kesin kayıt tarihleri

: 5-6 Eylül 2016

Önemli Hatırlamalar:

• Programların içeriği hakkında detaylı bilgiyi ilgili Anabilim Dalı Başkanlıklarından edinebilirsiniz.
  • Yalnız Necmettin Erbakan Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü öğrencileri kendi Anabilim Dallarındaki Bilim Dallarına Tezsiz Yüksek Lisanstan Tezli Yüksek Lisans programına başvuru yapabilmektedir.
  • Tezsiz Yüksek Lisanstan mezun olan öğrencilerin başvuruları kabul edilmemektedir.
  • Yukarıda belirtilen şartları sağlayan öğrenciler 17-24 Ağustos 2016 tarihlerinde başvurularına ilişkin Başvuru Formu, Ales Belgesi ve Not Durum Belgelerini öğrenci işlerine teslim etmek zorundadır.
  • Gün içerisindeki yoğunluktan dolayı programlar ve başvurular hakkında telefonla bilgi verilememektedir. Sorularınızı [email protected] e-posta adresine mail yolu ile gönderebilirsiniz. Mümkün olan en kısa sürede sorunuza cevap verilecektir.

TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINDAN TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA GEÇİŞ KONTENJANLARI

Bilim Dalı

Kontenjan

Özel Şart

İngiliz Dili Eğitimi

8 kişi

Bilim Sınavı Yapılacaktır.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık

5 Kişi

Lisans Eğitimini Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Alanında Yapmış Olmak. Bilim Sınavı Yapılacaktır.

Sınıf Öğretmenliği

9 Kişi