Eğitim Bilimleri Enstitüsü
05.02.2017

ÖĞRETİM ÜYELERİNİN DİKKATİNE (Danışman Onayları Hk.)

 

* Eğitim Bilimleri Enstitüsü Danışman onayları 06 - 10 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.

* Danışmanlar öğrenci tarafından eklenen eksik olan dersleri ekleyebilir, fazla dersi çıkarabilir, yanlış olan dersi düzeltebilir. (Normal listede ders bulunamazsa Müfredat dışı sekmesinden aranabilir)

* Öğrenci ders kayıtları uzatıldığından dolayı 10 Şubat 2017 mesai bitimine kadar öğrencilerinin ders seçimleri danışman tarafından kontrol edilerek onay işlemi yapılmalıdır.

* Aktif kayıtlı olan tüm öğrenciler kendi danışmanı adına açılan Uzmanlık Alan dersini seçmek zorundadır.

* Öğrencilerin tekrara kaldığı dersleri bir sonraki eğitim-öğretim yılının ilgili döneminden almak ve başarmak zorundadırlar. Başarısız olupta bir sonraki eğitim-öğretim yılının ilgili döneminde açılmayan dersler yerine dilekçe ile Yönetim Kurulu Kararı gereğince başka bir ders alınabilir. ( Dilekçe, Enstitü sayfamızda Enstitü Belgeleri, Genel Öğrenci Belgeleri kısmında TEKRARA KALINIP AÇILMAYAN DERS YERİNE DERS ALMA FORMU doldurularak Enstitümüze teslim etmeleri gerekmektedir).

Danışman onayları ve ders kayıt işlemleri ile ilgili yaşanan bazı sorunlara ilişkin aşağıda gerekli açıklamalar yapılmıştır. Bu açıklamalar dikkate alınarak danışman onayı yapılması önem arzetmektedir.

 

YÜKSEK LİSANS  ÖĞRENCİLERİ İÇİN

* Yüksek Lisans öğrencilerinin mezun olabilmeleri için asgari 8 ders (en az 60 AKTS)(1’i zorunlu) seminer, tez ve uzmanlık alan derslerini almaları gerekmektedir.

Zorunlu Dersler hakkında bilgiler aşağıda belirtilmiştir.

2016-2017 güz döneminde başlayan öğrenciler;

- Tek zorunlu ders olan Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Yayın Etiği ile birlikte toplamda 8 ders (60 AKTS) almaları gerekmektedir.

2015-2016 güz ve bahar döneminde başlayan öğrenciler;

- 2016-2017 güz dönemi öncesi semineri tamamlamış öğrenciler 7 ders almaları yeterlidir.

- 2016-2017 güz dönemi öncesi semineri tamamlamayan öğrenciler daha önce bilim dallarının belirlemiş olduğu ortak zorunlu dersle birlikte toplam 8 ders almaları gerekir.

2014-2015 güz ve bahar yarıyılı ve öncesinde başlayan öğrenciler;

- En az 8 dersi başarıyla tamamlayıp semineri vermeyen öğrenciler ortak zorunlu ders alma zorunluluğu yoktur.

- 7 ders alan ancak semineri vermeyen öğrenciler öğrenimlerinin herhangi bir döneminde 1 ders daha alarak 8’e tamamlayacaklardır.

* Güz dönemde 4 dersini başarıyla tamamlayan öğrenciler Bahar dönemi için 4 ders ve uzmanlık alan seçmeleri gerekir.

- 2016-2017 Bahar dönemi sonundan eylül 2017’ye kadar seminer vermeyi planlayan öğrenciler semineri de seçmek zorundadır.

- Semineri Eylül 2017 tarihinden sonra vermeyi planlayan öğrenciler seminer kaydı için 2016-2017 bahar dönemi için semineri seçme zorunluluğu yoktur. (2017-2018 güz yarıyılında semineri seçme zorunluluğu vardır).

DOKTORA Öğrencileri için;

*Doktora’da mezun olabilmeleri için asgari 8 ders (en az 60 AKTS)(1’i zorunlu) yeterlilik, tez ve uzmanlık alan derslerini almaları gerekmektedir.

Zorunlu Dersler hakkında bilgiler aşağıda belirtilmiştir.

2016-2017 güz döneminde başlayan öğrenciler;

- Tek zorunlu ders olan Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Yayın Etiği ile birlikte toplamda 8 ders (60 AKTS) almaları gerekmektedir.

2015-2016 güz ve bahar döneminde başlayan öğrenciler;

- 2016-2017 güz dönemi öncesi yeterliliği tamamlamış öğrenciler 7 ders almaları yeterlidir.

- 2016-2017 güz dönemi öncesi yeterliliği tamamlamayan öğrenciler daha önce bilim dallarının belirlemiş olduğu ortak zorunlu dersle birlikte toplam 8 ders almaları gerekir.

2014-2015 güz ve bahar yarıyılı ve öncesinde başlayan öğrenciler;

- En az 8 dersi başarıyla tamamlayıp yeterliliği vermeyen öğrenciler ortak zorunlu ders alma zorunluluğu yoktur.

- 7 ders alan ancak yeterliliği vermeyen öğrenciler öğrenimlerinin herhangi bir döneminde 1 ders daha alarak 8’e tamamlayacaklardır.

*Doktora’da derslerini başarıyla tamamlayan öğrenciler Yeterlilik, Tez ve Uzmanlık alan derslerini seçmelidir.

*Doktora’da dersleri ve yeterliliği başarıyla tamamlayan öğrenciler mezun olana kadar tez ve uzmanlık alan seçmelidirler.

* Yeterlilik sınavları Ekim-Kasım ve Mart-Nisan aylarında senede 2 kez yapılır.

* Danışmanlar onay yapmadan önce öğrencilerin ders kayıtlarını kontrol etmeleri gerekmektedir.

* Yukarıda sayılan tüm işlemler kontrol edildikten sonra danışman onayı yapılmalıdır.

Enstitü Müdürlüğü