Eğitim Bilimleri Enstitüsü
24.08.2017

2017-2018 GÜZ DÖNEMİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA YATAY GEÇİŞ İLANI

2017-2018 GÜZ Dönemi Yatay Geçiş Başvurusu İlanı

Enstitümüz 2017-2018 Öğretim Yılı Güz Döneminde Yatay Geçiş ile Necmettin Erbakan Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği hükümlerine göre 25.08.2017-08.09.2017 tarihleri arasında başvuru kabul edilecektir.

Başvuru yapmak isteyen adayların 25.08.2017-08.09.2017  tarihleri arasında mesai saatleri içerisinde;

• Yatay Geçiş Dilekçe Formu
  • Kimlik Fotokopisi
  • Öğrenci belgesi ve Disiplin cezası almadığına dair belge
  • Transkript (öğrenci not döküm belgesi)
  • ALES belgesi fotokopisi
  • Lisans Diploma ve Transkript Fotokopisi
  • Özgeçmiş
  • 1 adet fotoğraf

Belgeleri ile birlikte yatay geçiş dilekçesini doldurarak enstitü sekreterliğine şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir.

Yatay Geçiş Başvurusu İçin Genel Şartlar

• Enstitümüzdeki başka bir anabilim dalından veya başka bir yükseköğretim kurumunun lisansüstü öğretim programında en az bir yarıyılı tamamlamış olan başarılı öğrenciler, Necmettin Erbakan Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin şartlarına uygunluğu da dikkate alınarak anabilim dalı başkanlığının görüşü ve enstitü yönetim kurulu kararı ile lisansüstü programlara yatay geçiş yoluyla öğrenci olarak kabul edilirler.
  • Yatay geçiş başvuruları, anabilim/bilim dalı başkanlığının görüşü alınarak enstitü yönetim kurulunca karara bağlanır.
  • Enstitümüzdeki başka bir anabilim dalında veya başka bir yükseköğretim kurumunun lisansüstü öğretim programında tez çalışma aşamasındaki öğrenciler, normal tez teslim süresine tezli yüksek lisansta üç, doktorada altı aydan daha az süresi kalmış olanlar hariç olmak üzere yatay geçiş talebinde bulunabilirler.

KONTENJANLAR

MÜZİK EĞİTİMİ YÜKSEK LİSANS: 2