Ereğli Eğitim Fakültesi
02.01.2020

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Kurumları Poster Sunumları

Bilmek ile başkalarına anlatabilecek kadar bilmek farklı düzeyde becerilerdir. Özellikle alan derslerinin planlanması sürecinde öğrencilerin çalışma hayatına girdiklerinde kullanabileceği becerilerin hedef alınması oldukça önemlidir. Bu dönem NEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (RPD) Bölümü 3. sınıf öğrencileri, RPD Kuramları dersinin değerlendirilme süreçlerinde klasik yöntemlerin dışına çıkılarak farklı bir değerlendirmeye tabi tutuldu. RPD Bölümü 3. sınıf öğrencileri, derste öğrendikleri RPD kuramlarının teknikleri ile ilgili bir video ödevi hazırladılar. Ayrıca, gerek psikolojik danışman olarak çalışacakları kurumlarda gerekse mesleki kongrelerde bilginin paylaşılabilmesi oldukça önemli olduğundan final projesi küçük bir kongre havasında gerçekleştirildi. Bu etkinlik kapsamında RPD Bölümü 3. sınıf öğrencileri derste öğrendikleri RPD kuramlarından dört tanesini poster sunum şeklinde fakültemizde tüm bölümlere açık olarak sundular. Etkinliğe çok sayıda akademik personel ve öğrenci katıldı. Etkinlik yoğun ilgi sebebiyle yaklaşık 3 saat sürdü. Etkinliğin gerçekleşmesini sağlayan öğrencilerimize, etkinliği düzenleyen ve ders hocası Dr. Öğretim Üyesi Abdulkadir Haktanır’a, Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Zeynep Şimşir’e ve akademik personelimize etkinliğe katkılarından dolayı teşekkür ederiz.