Elektronik ve Otomasyon Bölümü

Hakkımızda

Necmettin Erbakan Üniversitesi Ereğli Kemal Akman Meslek Yüksekokulu 1987-1988 öğretim yılında Selçuk Üniversitesi Ereğli Meslek Yüksekokulu adı altında eğitim vermeye başlamıştır. Mezunlarımız Ön-lisans Diploması ile Elektronik Haberleşme Teknisyeni ünvanı alırlar. 
Öğrenciler, 4 yarıyılda toplam 120 AKTS kredisi elde etmiş ve derslerin tamamını 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması ile başarıyla tamamlamış ve 25 iş günlük stajlarını başarıyla tamamlamışsa mezuniyette diploma almaya hak kazanacaktır.
Programımızdan mezun olan öğrencilerimiz haberleşme, bilişim, bilgisayar, elektronik ve otomasyon alanlarında gerekli eğitimleri laboratuvar destekli uygulamalı olarak alırlar. Ayrıca mezun olan öğrencilerimiz Telekomünikasyon, Bilişim, Elektrik-Elektronik, Endüstri, Enerji Sistemleri, Kontrol ve Otomasyon, Yazılım ve Bilişim Bilimi alanlarında çalışabilirler.
Bölümümüz bünyesinde Haberleşme ve Otomasyon Laboratuvarı bulunmaktadır. Böylece öğrencilerimiz kendilerini daha ileri seviyeye taşımakta ve nitelikli bir eğitim almaktadırlar.
Belirli bir akademik seviye elde eden öğrencilerimiz Elektrik ve Enerji Bölümünde, Bilgisayar Teknolojileri Bölümünde ve Makine ve Metal Teknolojileri Bölümünde çift anadal programlarına kayıt yapabilirler.
Öğrencilerimizin Dikey Geçiş Sınavı ile Mühendisliğe geçiş yapabilirler.