Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü

Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü, 26.02.2010 tarihinde kurulmuştur.
Bölümde Matematik Eğitimi Ana Bilim Dalı bulunmaktadır.

Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü, Ulusal kalkınma ve gelişme için çağdaş bir matematik lisans öğretimi ile ülkemizin uluslararası platformda yer alması sağlanabilir. Ülke ve dünya genelinde kaliteli eğitim verecek, bilimsel matematik öğretimi yapacak bir lisans programı ile akıl yürütme yoluyla, sayılar, fonksiyonlar ve geometrik şekillerle ifade edilen kavramların özelliklerini ve bunlar arasındaki bağıntıları inceleyen, bulguların teknolojiye uygulanması için yöntemler geliştiren matematikçiler yetiştirmeyi hedefler.
Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümünün amacı; Matematik bilimini benimsemiş, ülkemizde ve dünyada önemli ölçüde eksikliği hissedilen, bilimsel düşünen, iyi düzeyde mantıksal sentez yapabilen, analitik düşünmeye sahip, her türlü iş koşullarına uyum sağlayabilen yenilikçi öğrenciler yetiştirmek. Evrensel bilim, evrensel düşünce ve gelişim çerçevesinde, ulusal ve uluslararası projelerde yer almayı hedefleyen, geleceğin akademisyenleri olabilecek alt yapıyı oluşturmada tercih edilmeyi isteyen öğrencilere bilgi yayımcı bir bilim insanı olma niteliğini kazandırmak.