Gıda İşleme Bölümü

Hakkımızda

Meram Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi Programı, Üniversitemiz ile Konya Ticaret Borsası, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası, Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu ve Orta Anadolu Un Sanayicileri Derneği arasında 08.06.2015 tarihinde imzalanan eğitim ve öğretim işbirliği protokolü çerçevesinde kurulmuştur. 
Meram Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi Programı, buğday başta olmak üzere, tahılların ve taneli ürünlerin (baklagiller) öğütülmesi, unun depolanması, pazarlanması işlerinde ve değirmenlerin yönetiminde görev alabilecek nitelikli işgücü yetiştirmeyi hedefler.
Meram Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi Programının amacı;  sektörün ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte konusuyla ilgili kavram ve ilkeleri özümsemiş, kaliteli, güvenilir ve ekonomik un ile unlu mamuller üretimini yapabilecek, bilimsel ve uygulamalı eğitim ile araştırmalar yaparak birikimini ilgili sanayi dalı ile toplum faydasına sunabilen, un ve unlu mamuller alanında mesleki ve akademik gelişmeleri izleyebilen, edindiği bilgi ve becerileri ulusal ve uluslararası düzeyde teknolojik gelişmelere uyarlayabilen teknikerler yetiştirmektir.