19. Üniversite Hastaneleri Birliği Toplantısı Kayseri'de Yapıldı

17.10.2017

Üniversite Hastaneleri Birliğinin 19. toplantısı Erciyes Üniversitesinin (ERÜ) ev sahipliğinde Kayseri’de yapıldı. Toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker de katıldı.

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven; düzenlenen toplantılarda üniversite hastanelerinin sorunlarının paylaşılarak çözüm önerileri üretildiğini söyledi. Rektör Güven; “Üniversite Hastaneleri Birliği macerası 2009 yılında İstanbul Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıyla başlamıştı. Amacı üniversite hastanelerini bir araya getirmek ve sorunlarını paylaşarak çözüm önerileri getirmekti. O zaman sadece bir platform olarak başlamıştı, daha sonra dernek olarak devam etti ve bugün de 19.’sunu yapmak durumundayız. Onun için büyük gurur duyuyoruz. Bu 19 toplantının haricinde çeşitli kurum ve kuruluşlarla üniversite hastanelerinin sorunlarını paylaşıp çözüm önerileri getirmeye çalışıldı. Platform bu amaçla kurulmuş ve işini de gayet iyi yapıyor. İnşallah burada güzel bir toplantı olur.” dedi.

Toplantıda konuşan Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü ve Üniversite Hastaneleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Solak da üniversite hastanelerinin sorunları hakkında bilgiler vererek, birliğin kurulduğu zamandan bu tarafa sorunların giderilmesi noktasında çalışmalar yapıldığını belirtti. Sorunların cumhurbaşkanlığı ve başbakanlıkla da paylaşıldığını dile getiren Solak; “Üniversite Hastaneleri Birliği Derneği özellikle son dönemde çok ciddi çalışmalar yaptı. Özellikle 2016 yılında Ekonomik Koordinasyon Kurulu’nda alınan ön kararlara kadar ciddi toplantılar yaptı. 2015’te ilk kez 3 üniversitenin global bütçe kapsamına alındığından bu yana bu yıl itibariyle 40 üniversite global bütçeye geçti. Ama Sağlık Bakanlığı’ndan farklı gider bazlı değil gelir bazlı şeklinde. Buna ilişkin de Üniversite Hastaneler Birliği Derneği görüşlerini aynı bakanlık hastanelerinde yapılan gider bazlı şekilde uygulanması için çalışmalarını yaptı.” diye konuştu.

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı ise Erciyes Üniversitesi Hastanesinin, şehir ve çevre illerdeki vatandaşlara kaliteli sağlık hizmeti sunduğunun altını çizdi. Düzenlenen toplantının üniversite hastanelerinin daha iyi koşullara kavuşturulması konusunda istişare imkânı olacağını dile getiren Vali Kamçı; “İlimizde bulunan 2 devlet ve 1 vakıf üniversitesi yükseköğretim hizmetlerinde başarılı bir şekilde yer almaktadır. Son derece önemli olan araştırma üniversitelerinden birinin de Kayseri Erciyes Üniversitesi olması bizleri ayrıca mutlu etmiştir. Üniversitemizin ilimiz ve çevre iller için en önemli özelliklerinden birisi de üniversite hastanesi ile vatandaşlarımıza sunduğu kaliteli sağlık hizmetidir. Bu toplantı vesilesiyle hem ilimiz hem ülke genelindeki üniversite hastanelerinin daha iyi koşullara kavuşturulmaları, sorunları ve çözüm önerileri gibi önemli konularda istişare imkanı olacaktır. Bu toplantı ile iyi uygulama örneklerinin yaygınlaştırılması, bilgi ve tecrübelerin paylaşılmasına da katkı sağlanacağı kanaatindeyim” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından Panele geçildi. Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, "Üniversite Hastanelerinde Tıp Eğitimi ve Bilimsel Araştırmalar” başlığı altında bir sunum gerçekleştirdi. Bu panelin oturum başkanlığını ise Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar yaptı. 

Erciyes Üniversitede Tıp Dekanlar Konseyi Toplantısı Gerçekleştirildi

Tıp Dekanlar Konseyi Kayseri Toplantısı, Erciyes Üniversitesinde (ERÜ) gerçekleştirildi. 67 üniversiteden rektör, rektör yardımcısı, dekan ve dekan yardımcılarının katıldığı toplantıda, temel tıp eğitimi ve sorunlar, tıpta uzmanlık eğitimi, TUS sınavı ve TUS’un tıp eğitimi üzerine etkisi konuları ele alındı. Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer şeker de gerçekleştirilen toplantıya katıldı.

Genom Kök ve Hücre Merkezinde gerçekleştirilen toplantının açılışını ERÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu yaptı. Poyrazoğlu, konuşmasında 67 üniversiteden, 72 rektör, rektör yardımcısı, dekan ve dekan yardımcısını burada ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven ise, 2007 yılında sivil bir platform olarak kurulan Tıp Dekanlar Konseyinin bugüne kadar yaptığı toplantılar ve çalışmalar hakkında bilgiler verdi. 21 Aralık 2012 tarihinde Kayseri’de yapılan toplantıda Tıp Dekanlar Konseyi Kuruluş ve Çalışma Esasları Yönergesinin belirlendiğini hatırlatan Rektör Güven, konseyin belirli aralıklarla düzenlediği toplantılar ile Türkiye’de tıp eğitimi ve tıp eğitiminin sorunları, Tıpta Uzmanlık Sınavında (TUS) ve TUS’un tıp eğitimi üzerine etkisi konularında değerlendirmeler yaparak, önerilerde bulunulduğunu söyledi.

Öğleden sonra gerçekleştirilen oturumlarda ise Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker’in oturum başkanlığında Prof. Dr. Neyhan Ergene “Ülkemizde Temel Tıp Eğitimi ve Soruları”, Prof. Dr. Mustafa Kibar’ın oturum başkanlığında Prof. Dr. Bülent Altun ile Prof. Dr. Ali İhsan Taşçı, “Tıpta Uzmanlık Eğitimi, TUS Sınavı ve TUS’un Tıp Eğitimi Üzerine Etkisi” konularında sunum yaptı.

Daha sonra Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker'i makamında ağırladı. Görüşmelerin ardından Şeker, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven'e hediye takdiminde bulundu.

Paylaş