2. Geleneksel Okçuluk Yarışmasının Kazananı Üniversitemiz Oldu

06.06.2017

Uşak Belediyesi ve Uşak Üniversitesi öncülüğünde gerçekleşen Üniversiteler Arası 2. Geleneksel Okçuluk Yarışması 2 gün boyunca yapılan etkinliklerle gerçekleşti. Turnuvanın ilk gününde geleneksel okçuluk müsabakaları yapılırken, ikinci gününde ise belediye önünden 15 Temmuz Şehitler Meydanına kadar kortej yürüyüşü ve Uşak Belediyesi Atlı Spor ve Rehabilitasyon Merkezinde atlı akrobasi, atlı savaş sanatları ve atlı okçuluk gösterileri gerçekleştirildi. Gösterilerden sonra yarışmada dereceye giren üniversitelere ödülleri takdim edildi.

Etkinliğin ilk gününde düzenlenen geleneksel okçuluk müsabakalarında 1. sırayı Üniversitemiz alırken 2. sırada Sakarya Üniversitesi ve 3. sıradaysa Uşak Üniversitesi yer aldı.

Üniversitemiz Geleneksel Türk Okçuları Topluluğu Takımı danışman hocalığını Doç. Dr. Osman Uyanık yaptı. Takımda yer alan öğrenciler ise şu şekilde: Mehmed Sami Karahasan, S. Ceren Yağlıcı, Fatih Özpamuk, Ekrem Özden, Ahmet Huzeyfe Özer, Sena Çalışkan.

2. Geleneksel Okçuluk Yarışması düzenlenen kortej yürüyüşü Spor ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yapılan gösterilerle sonlandı. Etkinliğe Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan. Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Yılmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahin Mercan, Diriliş Ertuğrul dizisiyle tanınan oyuncu Mehmet Pala ve vatandaşlar katıldı. Kortej yürüyüşünden sonra konuşan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak'ın efeler, yiğitler ve cirit diyarı olduğunu ifade ederek; “Yörükler memleketi olan şehrimizde vatandaşlarımızı atla ve okçulukla buluşturuyoruz. Uşak Üniversitesi ve Binicilik ve Okçuluk topluluğumuzla istişarelerde bulunarak etkinliği gerçekleştiriyoruz. Bu tür etkinlikler, Uşak'ın atlı binicilik ve cirit sporlarında daha da gelişmesine ve adından söz ettirmesine vesile olacaktır. Şehir dışından gelerek bu turnuvamıza katılım gösteren üniversitelerimize ve sporcularımıza da teşekkür ediyoruz. Etkinliğimiz hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Etkinlik sonunda Belediye Başkanı Nurullah Cahan tarafından dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Paylaş